Erdély

Bálint és a Sepsi menedzsere is a legjobbnak bizonyult


A labdarúgók érdekvédelmi szervezete is megnevezte a legjobbakat.

A Kolozsvári CFR csapatának négy labdarúgója is helyet kapott a Román Amatőr és Non-amatőr Labdarúgók Egyesülete (AFAN) álomcsapatában. A labdarúgók érdekvédelmi szervezete díjazta többek között Bálint Lászlót és Cornel Sfaitert is.

Az AFAN megítélése szerint az Aradi UTA csapatát az élvonalba 12 év után visszavezető Bálint László (fotó, fent) volt a tavalyi idény legjobb edzője a második osztályban, míg Cornel Sfaitert (fotó, lent), a Sepsi OSK menedzserét a legjobb klubvezetőnek járó díjjal jutalmazták.

A tavalyi év legjobb román játékosa a FCSB-től a télen az olasz Parmához szerződő Denis Man lett (egyben ő lett a legjobb U21-es korú játékos is), míg a legjobb élvonalbeli edzőnek a Kolozsvári CFR-t zsinórban harmadszor bajnoki címre vezető, azóta már a török Kayserispor élén álló Dan Petrescut választották. Szintén a CFR kötelékébe tartozik a legjobb légiósnak járó díjjal jutalmazott Paolo Vinicius, A brazilon kívül Cristian Balgradean, Andrei Burca és Mario Camora is bekerült a tavalyi év álomcsapatába.

Íme a Liga 1 legjobb csapata 2020-ban:
Cristian Balgradean (CFR) – Valentin Cretu (FCSB), Paolo Vinicius (CFR), Andrei Burca (CFR), Mario Camora (CFR) – Darius Olaru (FCSB), Alexandru Cicaldau (Craiova), Olimpiu Morutan (FCSB) – Denis Man (FCSB/Parma), Elvir Koljic (Craiova), Florinel Coman (FCSB)

fotók: www.facebook.com/balint.gyuszi/ www.facebook.com/osksepsi