Erdély

Hosszabbítás döntött a székely rangadón


Kemény csata!

Igazi play-off csatát hozott a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK összecsapása a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének első felvonása.

Mindkét csapatban voltak hiányzók a nevezett keretekben. A hazai oldalról Becze, Gecse, Flina vagy épp Láday, illetve Tousignant, Loginov és Maylan hiányoztak. A túloldalt Basaraba és Péter Zsolt nem volt bevethető.

A találkozó felvezetéseként pedig Becze Tihamér kapta meg a különdíját, mint az alapszakasz legjobb játékosa, ám civilben volt jelen miután egymeccses eltiltását töltötte.

Némi meglepetésre a vendég Gyergyói HK kezdte aktívabban a mérkőzést és már az első percekben igyekeztek belőni Szamankovot, aki viszont állta a sarat. A játék képével ellentétben a Sportklub, Combs révén, a 4. percben vasat talált. Ez egyben ébresztőt is jelentett. Igyekeztek nyomást gyakorolni Cooke kapujára, ám ezek meddő támadásoknak bizonyultak. A GYHK pedig erőtől duzzadt és a 8. percben egy könnyedén elveszített pakkal St.-Amant ugrott ki szólóba és szerezte meg a vezetést. Támadásban maradt a vendég csapat, amelyet Koskiranta vasa is jelzett.

A harmad felét átlépve fórba került a Sportklub és ezt ki is használta. Yellow Horn passzát Combs értékesítette. Majd jött a második előny is, de ekkor már nem ment a taktika. A harmad mezőnyharccal zárult.

A második felvonás elején rögtön emberelőnybe került a GYHK. A legnagyobb helyzetüket viszont nem Szamankov, hanem Yellow Horn akadályozta meg a gólvonalon. A folytatásban oda-vissza hokit láthattunk, több akcióval, de Szamankov és Cooke is remek formát mutatott. A csapatok keveset kockáztattak és egyre kevesebb is lett az akció. A végére jutott egy-egy emberelőny mindkét oldalra, de ez nem hozott áttörést.

A záró felvonás elején oda-vissza hokit hozott, ám a semleges harmadban jól zártak a csapatok. A harmad második felére a Sportklub lassan-lassan dominálni kezdett. Több helyzetet kialakítottak. Papp és Fodor hagyott ki ziccereket, míg a túloldalt St.-Amant. A hajrára fordulva megtört a hosszú gólcsend. Előbb Combs vette be Cooke kapuját. Az öröm nem tartott sokáig. Egy perccel a vége előtt a tétovásó Salló és Wishart között kilépő Pance mattolta Szamankovot. A harmad egy áthúzódó vendég emberelőnnyel zárult. Jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás, amely négy a négy ellen folytatódott, ám vendég emberelőnnyel. A fórral nem tudtak mit kezdeni a GYHK játékosai, ellenben egyenlő létszám mellett Szamankovon múlt, hogy maradt a döntetlen. A szorításból kiszabadulva a Sportklub első akciójából megszerezte a győztes gólt. Combs saját kipattanóját értékesítve.

Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub - Gyergyói HK 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) - h. u.
Gólszerzők:
Combs (13., 65.), Blackwater (57.), illetve St. - Amant (8.), Pance (59.).

Mestermérleg
Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: – Az ellenfél kezében tartotta a mérkőzés első 8-10 percét. Jobban kezdtek, míg mi kissé idegesen álltunk bele a meccsbe. Amikor a rájátszásban az első meccset otthon játszod a kezdésnél mindig izgatottabb vagy, mint máskor. A bekapott gól után sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe egy emberelőnyös találatnak köszönhetően. A második játékrészben oda-vissza ment a játék, míg a harmadikban rengeteg helyzetünk volt. Sikerült két perccel a vége előtt egy nagy gólt lőnünk, de ez ugye hoki, itt minden megváltozhat egy pillanat alatt, nincs vége addig, amíg nem szól a végső dudaszó, és sajnos sikerült az ellenfélnek kiegyenlíteni. Tegnap volt egy gyűlésünk a srácokkal, megbeszéltük, hogy a rájátszás egy hosszú történet, leszünk magasságokban, de lesznek a mérkőzéseken mély pontok is, viszont ilyenkor is tovább kell harcolnunk a győzelmekért.  A végén egy hatalmas emberhátrányos védekezést mutattak be a srácok, óriásiakat védett a kapusunk majd Combs egy remekbeszabott találattal lezárta az első összecsapást. Nagyszerű teljesítményt nyújtott mindenki. Néhány másodpercig élvezzük a mai győzelmet, majd készülünk a holnapi meccsre.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: – Nagyon jó play-off meccs volt. A videó után majd okosabbak leszünk, hogy jó jégkorongot láttunk vagy sem, de a küzdelem az megfelelt ennek. Nagyon jó munkát végeztünk, nagyon kevés kellett ahhoz, hogy a pályaelőnyt elvegyük már az első meccsen. Főleg az első 15 percben domináltunk, ott megteremthettük volna a különbséget, de elhibáztuk a helyzeteket. Ami a karakterünket mutatja, hogy kaptunk két és fél perccel a vége előtt gólt, és ki tudtunk egyenlíteni, majd négy a három ellen is megvoltak a lehetőségeink az ellenfél kiegészüléséig a hosszabbításban. Ilyen a jégkorong, mi kihagytunk 3-4 komolyabb helyzetet, de az ellenfél olyan képzett játékosokból áll, hogy gyakorlatilag a hosszabbításban teremtett első helyzetükből megszerezték a győztes találatot. Egy oda, de összességében elégedett vagyok a játékkal, a fiúkkal. Most a legfontosabb a regeneráció, majd ahol hiányosságot látunk, azt igyekszünk javítani, valamint kitapintani az ellenfél erős és gyenge pontjait. A mai mérkőzésből tanulnunk kell, holnap pedig természetesen a győzelemért jövünk vissza!

Fotó: ersteliga.hu