Erdély

Nagyot fordított a Brassó


Előnyben a hazai csapatok!

Hihetetlen meccsen, huszáros harmadik harmadot produkálva tudta behúzni a győzelmet a Brassói Corona az Opten Vasas HC elleni negyeddöntőben. A jégkorong Erste Liga negyeddöntő többi meccse is izgalmakkal volt teli.

Brassói Corona – Opten Vasas HC 5–3 (1–2, 0–1, 4–0)
Gólszerzők:
Finucci (14.), Péter B. (42.), Fowlie (46.), Dame-Malka (58.), Valchar (60.), illetve Bödök (7.), Schmál (19.), Nagy (28.).

Az alapszakaszt megnyerő brassói csapatban újra ott volt Finucci, Klempa még nem, és Zagidullin is kimaradt.

A Vasas meglepte ellenfelét, Bödök szerezte meg  a vezetést a nyolcadik percben. A vendégek egy kiállítást még kivédekeztek, de a másodikat nem tudták, és Finucci egyenlített, de Schmál két perccel a vége előtt ismét betalált.

A Vasas lendületesen játszott a második harmadban is, és Nagy Márk tovább növelte az előnyt. A Brassó lőtt többet kapura, ahogy az várható volt, de Tóth jól védett.

Az utolsó játékrész elején fórba került a Brasó, és Péter Balázs faragott a hátrányon, majd nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem, Fowlie volt eredményes. A döntetlen egészen a hajráig tartotta a Vasas, de bő két perccel a vége előtt Dame-Malka megszerezte a vezetést a Coronának, aztán a vasasos időkérés és kapuslehozatal sem segített már, Valchar üreskapus góllal zárta le a meccset.

A vendégek alaposan megnehezítették a Brassó dolgát, ám végül a rutinosabb együttes győzött, így 1-0-s előnnyel várhatja a szerdai folytatást.

Mestermérleg
Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: – A legutóbbi, Vasas elleni bajnoki után is mondtam, hogy kemény ellenfél lesz bárkinek, noha akkor még nem tudtam, hogy ellenünk fog játszani. Kemények, jól mozognak, megnehezítik a dolgunkat. Az első két harmadban nem volt annyira elkötelezettek, amennyire kellett volna, de végül megtaláltuk az utat a győzelemhez az utolsó harmadban.

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: – Mindkét együttes jól felkészült a meccsre, de csak egy nyerhetett. Megpróbáltuk elvenni a pályaelőnyt, közel is voltunk ehhez, de ezúttal nem sikerült. Holnap újra megpróbáljuk.

Az Erste Liga negyeddöntőinek további eredményei
Ferencváros-Telekom – MAC HKB Újbuda 4–1 (0–1, 3–0, 1–0)
Debreceni DEAC – Újpest 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)

Fotó: ersteliga.hu