Erdély

Erdély: Búcsú a kupától


Az utolsó erdélyi csapat is kiesett a második számú versenysorozatból.

Azok után, hogy a Sepsi OSK a tavalyi idényben a döntőig menetelt a Román Kupában, a 2020-2021-es idényben immár biztosan nem lesz erdélyi csapat a második számú országos sorozat elődöntőiben. A régió utolsó képviselőjeként a Kolozsvári Universitatea szerda este ugyanis hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a második osztályú csapatok csatájában a Viitorul Pandurii Targu Jiu ellen.

Pedig az összecsapását a kolozsváriak kezdték jobban, az izraeli Idan Golan révén már az első percben megszerezték a vezetést. A Liga II hatodik helyén álló erdélyiek újabb gólt azonban nem tudtak szerezni, a bajnoki tabellán 8. helyezett vendégek pedig a szünet után Alin Tegle büntetőjével kiegyenlítettek (69.).

A döntő fordulat a 74. percben következett, amikor egy légi párbajban lekönyökölték a hazaiak egyik játékosát. A kolozsváriak büntetőt követeltek, a játékvezető viszont támadó szabálytalanságot ítélt. Elszabadultak az indulatok, a lökdösődésben pedig Srdjan Luchin a kiállítás sorsára jutott.

Emberelőnyüket pedig villámgyorsan gólra is váltották az ezen a néven alig két éve létező vendégek: az előző kupafordulóban is döntő fontosságú gólt szerző Daniel Paraschiv a 78. és a 86. percben is betalált. Ezzel az 1998-ban még AS Șirineasa néven alapított klub történelme legnagyobb eredményét érte el – bejutott a Román Kupa elődöntőjébe.

Utolsó, még versenyben lévő erdélyi csapatként pedig a Kolozsvári U, miután előtte 8-2-re lelépte a Husit és 2-1-re elbúcsúztatta az élvonalbeli Aradi UTA-t, ő maga is búcsúzni kényszerült.

Emlékeztetőül, a 2019-2020-as szezon végén a Sepi 1-0-ás vereséget szenvedett a Román Kupa döntőjében a FCSB ellenében.

Román Kupa negyeddöntők:
Chindia Targoviste – Craiova 0-1
Kolozsvári Universitatea – Viitorul Pandurii 1-3
Petrolul - Astra 0-3
Dunarea Calarasi – Dinamo csütörtökön játsszák

fotó: www.facebook.com/FCUCluj