Erdély

Egy meccsre az elődöntőtől a Corona


Újabb szoros meccs a Vasassal.

Két kemény meccset játszott a Brassói Corona és az Opten-Vasas HC Brassóban, ám hiába volt közel a Vasas a bravúrhoz, végül kijött a két csapat közti különbség.

A párharc most Káposztásmegyerre költözött és a Vasas élvezhette a hazai pálya előnyét. Ezúttal is nagy csatára kényszerítették a Coronát.

A Vasas összeállítása egy helyen változott a hazai meccsre, Németh helyett Odnoga szerepelt, a brassóiaknál Szőcs maradt ki. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon egy kihagyott fórral. A vendégek szereztek egy gólt, de videózás elvették, mert a kapu elmozdult.

A második harmadban jobban nyomott a Brassó, Trancának voltak nagy helyzetei, aztán Dame-Malka lövésébe Molnár Zsombor ért bele, ezzel jutott előnyhöz a Corona.

Az utolsó felvonásban a Vasas többet kockáztatott az egyenlítésért, de a Brassó szerezte az újabb gólt Gliga révén. A hajrában a hazaiak az időkérés után a kapuslehozatalt is megpróbálták, de Finucci üreskapus gólja lezárta a meccset.

A Brassó így 3-0-ra vezet, és ha vasárnap is győz, már elődöntősként utazhat haza.

A negyeddöntő további két mérkőzésén az alapszakasz során jobb helyezést elérő csapat nyerni tudott. A Ferencváros visszavette a pályaelőnyét a MAC HKB ellen, míg a Debrecen három év után nyerni tudott az Újpest otthonában. Utóbbiak egy győztes meccsre vannak az elődöntőtől.

Erste Liga, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Opten-Vasas HC – Brassói Corona 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)
Gólszerzők:
Molnár Zs. (37.), Gliga (54.), Finucci (60.).
Az egyik fél 4. győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Brassó javára.

Mestermérleg
Ladányi Balázs, vezetőedző Opten Vasas: – Úgy érzem, hogy megtettünk mindent azért, hogy életben tartsuk magunkat. Sajnos lőtt gól nélkül nagyon nehéz, elég sokáig tartottuk a Brassót egy gólon, ami már eleve egy nagy eredmény. Viszont utána, amikor kinyíltunk, mivel kellett rohannunk az eredményért, kaptunk még kettőt. Úgy érzem, hogy szégyenkezni nincs okunk, rengeteget melóztunk, sok jó dolgot csináltunk, folytatni kell tovább és holnap az életünkért küzdeni.

MacQueen Dave, vezetőedző, Corona Brassó: – Tetszett a Vasas játéka, tudtuk, hogy keményen fognak beleállni a meccsbe. Aztán jobbá váltunk, ahogy haladt előre a meccs. A harmadik harmadban, 1-0-s vezetésnél is ugyanúgy akartunk játszani, és jó munkát végeztünk a semleges harmadban, lelassítottuk az ellenfelet és gyorsan zártuk a réseket a mi harmadunkban. Valószínűleg holnap az eddigi legerősebb játékával készül a Vasas, de készen fogunk állni.

Az Erste Liga negyeddöntőinek további eredményei
MAC HKB Újbuda – Ferencváros-Telekom 2–6 (1–1, 1–4, 0–1)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása:
2–1 az FTC javára.

Újpest – Debreceni DEAC 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása:
3–0 a DEAC javára.

Fotó: Vasas Jégkorong / facebook