Erdély

Bajnoki cím kapujában a Csíkszeredai Sportklub


Idegenben vették vissza pályaelőnyt.

Izgalmakkal és fordulatokkal teli döntőt vív egymással a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona a jégkorong Erste Ligában. A kék-fehérek már a negyedik meccsen közel kerültek ahhoz, hogy meccskoronghoz jussanak, ám ezt elengedték, hogy tegnap este Brassóban tegyék meg a nagy lépést.
 
2–2-ről lehetett várni a folytatást.
 
Így érkeztek a felek a sokszor sorsdöntőnek bizonyuló ötödik meccsig, Brassóba. A hazai oldalon Polc maradt a kapuban, míg a túloldalt sok volt a változtatás. A kapuban ezúttal Adorján kezdett, míg az addig parádésan teljesítő Szamankov kikerült a keretből. Felszabadult így egy légiós mezőnyjátékos hely, amelyet a hosszas sérülésből visszatérő Maylan foglalt el. Kikerült ugyanakkor Kuljas, míg jött helyére Loginov. És ezen változtatásokkal az első három sor alapjaiban keveredett össze.
 
Úgy nézett ki, hogy ez nem volt nyerő húzás, hiszen a Brassó mindössze 72 másodperc után, egy szólót követően, betalált Adroján kapujába. Ezt követően viszont a kék-fehérek hatalmas energiákat mozgattak meg és a 10. percben Becze egyéni villanása már gólt ért. Hiába egyenlített, majd volt fölényben a Sportklub újabb gólt a vendéglátók szereztek. Előnyben Fowlie mattolta Adorjánt. Sokat elmond az első játékrészről, hogy a Brassó 10, míg a Sportklub 19 alkalommal lőtt kapura.
 
A második felvonás alatt a felek már óvatosabb játékkal rukkoltak elő, folyamatos volt a játék. Adroján és Polc is tette a dolgát. A 33. percben végül jött az egyenlítés: Blackwater küzdött nagyot és passzolt Beczének, aki közelről kotorta be az egyenlítő találatot.
 
A záró felvonásra valamivel jobban jött ki a Brassó, többször tették próbára Adorjánt, aki állt a sarat. A harmad feléhez közeledve végül Blackwater szemfüles góljával már a Sportklub szerezte meg a vezetést. A Coronnak kénytelen-kelletlen kellett előremennie. Adorján több parádés védést is bemutatott. Szűk két perccel a vége előtt Polc lekorcsolyázott, míg helyét egy mezőnyjátékos vette át. A mérkőzést végül Combs egy üreskapus góllal zárta le.
 
A Csíkszeredai Sportklub győzelmének köszönhetően egy meccsre került az Erste Liga megnyerésétől. Ezt csütörtökön este tehetik meg a kék-fehérek, amennyiben behúzzák hazai környezetben a hatodik meccset.
 
Ezen összecsapást csütörtökön este 21.00 órától rendezik és a magyar közszolgálati televízió élőben közvetíti azt.
 
Erste Liga döntő, 5. mérkőzés
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 2–4 (2–1, 0–1, 0–2)
Gólszerzők: Fowlie (2., 18.), illetve Becze (10., 33.), Blackwater (50.), Combs (60.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Sportklub javára.
 
Mestermérleg
Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Egész szezonban jellemző volt, hogy nem a könnyebb utat választjuk, miért éppen most lenne ez másként? Az első harmad rendben volt, jól kezdtünk, de utána az ellenfél játszott jobban a második harmadtól. Azt tették pontosan, amt nekünk kellett volna, mindent a maguk javára fordítottak. Okosabbnak kell lennünk. Volt egy megindulásunk, a liga egyik legjobbja volt üresen, de nem adtuk oda neki a korongot – mit is mondhatnék erre?”
 
Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: „Tudtuk, hogy nyernünk kell egy meccset itt. Ez kemény, fizikális csata volt, két erős csapat között. Lassan kezdtünk, de aztán valahogy a magunk javára tudtuk fordítani, még ha az ellenfélnek nagyszerű támadói is vannak. Gratulálok Adorjánnak, jól védett, és ezzel eggyel több légióst lehetett neveznünk, ami nyerő húzásnak bizonyult. Élvezzük a győzelmet és találkozunk újra csütörtökön.”
 
Fotó: ersteliga.hu