Erdély

Döntetlennel búcsúztak az alapszakasztól


Megcibálták a FCSB bajszát.

Az utolsó fordulót rendezik a román élvonalbeli labdarúgó bajnokság alapszakaszában. A sors érdekessége, hogy a záró játéknapon az első négy helyezett egymás ellen játszik. Elsőként pedig a listavezető Bukaresti FCSB látogatott a negyedik helyezett Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK otthonába.
 
A mérkőzést viszont nem kezdte valami jól a hazai csapat. Túlságosan jó vendéglátóknak bizonyultak, hiszen a hatodik percben a FCSB máris megszerezte a vezetést: Florin Tanase volt eredményes. Alig pár perc múlva akár kettő is lehetett volna, de Olaru lövése elkerülte a hazai kaput. A Sepsi OSK-nak kellett bő fél óra, hogy felvegye a mérkőzés ritmusát.
 
Innentől kezdve már ki-ki meccs bontakozott ki a pályán. A hazai oldalon előbb Golofca veszélyeztetett, majd Bouhenna fejese csattant a felső lécen.
 
A szünetet követően támadásban maradtak a háromszékiek és az első valamirevaló akciójuk gólt is eredményezett. Az 57. percben egy szögletet követően Safranko még a kapufát találta el, de sikerült az ismétlés és ezúttal már a hálóba fejelt. A folytatásra némiképp kiegyenlítődött a játék képe, ám a Sepsi jobban élt. A hajrára megvolt a lehetőség a győztes találatra is, de Safranko egyéni akciója végén Andrei Vlad mentett nagyot.
 
A Sepsi OSK ezzel a mérkőzéssel némiképp feledtette a legutóbbi fordulóban, az Aradi UTA, vendégeként nyújtott botrányos teljesítményt. Ugyanakkor a hektikus játék, amellyel előrukkolnak a háromszékiek, nem túl bizalomkeltőek.
 
A lényeg, hogy a Sepsi OSK biztosan a negyedik helyen, 45 ponttal zárta az alapszakaszt. Az első hely sorsa viszont még nem dőlt el, ugyanis vasárnap este 21.30 órától rangadót rendeznek, ahol a 63 pontos második helyezett Kolozsvári CFR a harmadik helyezett CSU Craiova vendége lesz. A CFR amennyiben győzni tud megelőzi a 65. pontos FCSB-t. Az 57 pontos Craiova nem tud előrelépni.
 
Liga 1., alapszakasz, 30. forduló
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FCSB 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Safranko (57.), illetve Tănase (6.).