Erdély

Ismét a székely edzőben bíznak a „szöcskék”


Svájc legsikeresebb klubja másodszor feszül neki a feljutásnak.

Igazi sokk volt a 27-szer svájci bajnok Grasshopper számára, amikor a 2018-2019-es szezon végén búcsúzni kényszerült az élvonaltól. A legrosszabb rémálmaiban sem gondolták volna azonban a „szöcskék” szurkolói, hogy nem sikerül egyből visszajutniuk. Most második nekifutásra is veszélybe került a feljutás, ezért a vezetők menesztették a portugál Joao Carlos Pereira edzőt, helyére pedig Kádár Zoltánt nevezték ki.

Az 54 éves uzoni szakember az előző szezonban is menet közben vette át a Grasshoppert, a zürichiek pedig az utolsó fordulóig versenyben voltak az osztályozót jelentő második helyért – végül azonban csak harmadikak lettek és maradtak a második osztályban. Kádárnak mennie kellett, érkezett helyére Pereira, a székely szakember pedig a portugál stábjában maradt.

A kék-fehérek szinte végig vezették is az idei bajnokságot, csakhogy legutóbbi három meccsüket 2-1-re elveszítették, így a Thun pontszámban utolérte őket. A vezetőség lépett, két fordulóval a vége előtt Pereira helyére Kádár került.

„Nincs mese, mindkétszer nyernünk kell, ha fel akarunk jutni”, nyilatkozta a klub tévéjének Kádár. „Nem lesz könnyű, mindkét ellenfelünk a bennmaradásért harcol”, tette hozzá. Azt is elmondta, elsősorban a játékosok mentális állapotán kell változtatnia. „Ha hozni tudjunk a megszokott teljesítményünket, akkor nem lehet gond. A játékosok mentálisan leblokkoltak, meg kell próbálnom
kicsit levenni a nyomást a vállukról”, mondta az 54 éves székely szakember.

A Grasshopper az utolsó két fordulóban a szintén szebb napokat is látott Neuchatel Xamax, valamint a Kriens ellen vívhatja ki az egyenes ági feljutást. Amennyiben ez nem sikerül, akkor marad a túlóra: az osztályozó….

fotó: www.gcz.ch