Erdély

Meglepő bejelentés: Legértékesebb játékosával (is) szerződést bontott a Sepsi


Öt játékosa már biztosan elhagyja a háromszéki együttest.

Miközben fennállása legjobb szezonját futja és versenyben van a dobogó legalsó fokáért, a Sepsi OSK hivatalosan bejelentette: négy játékosa szerződését is felbontja. Közülük hárman is alapemberek voltak a szezonban. Mindezt ráadásul három fordulóval az idény vége előtt.

Az első játékos, akinek távozását bejelentették, a svájci Simone Rapp volt. A 28 éves csatár a télen érkezett, azóta két mérkőzésen mindössze 29 perc jutott neki, nem sok vizet zavart tehát. Nem úgy a csapatkapitány, Rasid Buhenna. Ő 30 bajnokin lépett pályára ebben a szezonban, de a vezetőségnél kiverte a biztosítékot azzal, hogy szerződése lejártával a Kolozsvári CFR-hez írt alá a következő szezonra, így azonnal felbontották a szerződését.

Az igazi meglepetések azonban ezután következtek. A klub hivatalos Facebook-oldalán csütörtökön közzétette, hogy felbontotta a francia Bryan Nouvier kontraktusát is. A 25 éves középpályás ebben az idényben 20 találkozón kapott lehetőséget, ezeken egy gólt lőtt és három gólpasszt adott.

Aztán „robbant a bomba”: a Sepsi szerződést bontott Florin Stefannal (fotó) is. A 25 éves bal oldali védő 2018-ban érkezett a klubhoz, azóta bemutatkozott a román utánpótlás, sőt a felnőtt válogatottban is. Idén 20 bajnokin lépett pályára és a mértékadó transfermarkt.de oldal szerint 1 millió eurós piaci értékkel bír. Amely összeg messze a legmagasabb a teljes háromszéki keretben! Őt Buhenna követi 650.000 euróval… A gsp.ro értesülései szerint Stefan a FCSB-ében folytatja pályafutását.

Rajtuk kívül biztosan távozik a klubtól Pavol Safranko is. A 26 éves szlovák támadó 7 góljával vezeti a házi góllövőlistát. Ő a dél-afrikai Mamelodi Sundowns csapatához szerződött, amely együttes a transfermarkt.de adatai szerint 700.000 eurót fizetett ért a Sepsinek. Márpedig ennél többet Sepsi-játékosért még nem fizettek, állítja a német oldal.

Az érkezési oldalon egyelőre egyetlen név szerepel: a 26 éves jobbszélső Cristian Barbut Craiováról teszi át székhelyét Sepsiszentgyörgyre. Valami azt súgja azonban nekünk, lesz még mozgás bőven a Sepsi keretében...

fotó: www.facebook.com/osksepsi