Erdély

Rajnán nem fogtak ki a csíkiak


Gálázott a GYHK és a Brassó.

A Brassói hosszabbításos győzelmet követően az Újpest a Csíkszeredai Sportklub vendége volt az Erste Liga második játéknapján, amely során csak Erdélyben rendeztek meccseket.

Az előző napi látottak után a csíkszeredaiak egy jóval tempósabb, ám ugyanúgy hibákkal teli találkozót láthattak.

A Magnus Sundquist által dirigált Sportklub játékosai jóval több lehetőséget dolgoztak ki, de Rajna Miklós parádés formában védett. Igaz az Újpest előtt is számos lehetőség volt, amelyeket Adorján hatástalanított. A végtelenül sportszerű és helyzetekben gazdag összecsapás gólcsendje végül az 50. percben tört meg. Láday lövése Rajnáról lejött, amelyet Stach kotort be a hálóba. Ekkor úgy nézett ki, hogy a Sportklub fölénye akár további gólokat is hozhat, de nem így lett. Öt perc múlva Kiss Dániel takarásból leadott lövése utat talált Adroján hálójába. A hátralevő percek nem hoztak további gólt, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadás legnagyobb helyzetét Rokaly Szilárd szólója jelentette, amely kimaradt. Jöhetett a rávezetés. Itt Szkacskov és Polak találataival a Sportklub kettővel is ment, de Suter és Coatta góljaival ez is egyenlő lett. Végül a kilencedik kör döntött, amikor Kiss Dániel volt újból eredményes.

Gyergyószentmiklóson alig másfél perc után kettővel ment a GYHK a Titánok ellen. A legnagyobb izgalmat ekkor Szigeti 5 perc + végleges kiállítása jelentette – két meccses eltiltás lett a jutalma. A folytatás már nem hozott izgalmakat. Első harmadban négy, a másodikra hat, majd a végére nyolc gól volt a különbség.

Hasonlóan nagy arányú győzelemmel jelentkezett a Brassói Corona is, amely a Dunaújvárosi Acélbikákon gázolt át.

Erste Liga, eredmények
Gyergyói HK – Titánok 9–1 (4–0, 3–1, 2–0)
Gólszerzők
: Orbán (1.), Kozma (2.), Vincze P. (11.), Sárpátki (15., 21.), Bodo (35., 51.), Saari (35.), Haaranen (55.), illetve Németh (32.).

Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák 8–1 (1–0, 4–1, 3–0)
Gólszerzők:
Trotter (8.), Machala (27.), Valchar (30., 38.), Gliga (33.), Molnár Zs. (43.), Hunt (46.), Raszulov (53.), illetve Szappanos (39.).

Csíkszeredai Sportklub – Újpest 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – sz.u.
Gólszerzők:
Stach (50.), illetve Kiss D. (56., 65. - GWS).

Fotó: ersteliga.hu