Erdély

Tóth gólja döntött Észak-Macedónia ellen


A román U19-es női labdarúgó válogatott két győzelemmel hangolt a máltai Eb-selejtezőkre.

Sikeresen hangolt a Máltán sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőkre az U19-es román női labdarúgó válogatott, miután hazai pályán, Izvorani-ban kétszer is legyőzte Észak-Macedónia együttesét felkészülési mérkőzésen.

Mindkét találkozón 1-0-s győzelmet aratott a Ion Marin edzette csapat: az első mérkőzésen a Kolozsvári U Olimpia védője, Cristina Botojel szerezte a gólt, a másodikon pedig a Székelyudvarhelyi Vasas Femina középpályása, Tóth Györgyi.

Nem meglepő módon amúgy e két csapat adja a legtöbb játékost a válogatott keretbe: a kolozsváriak tízet (!), az udvarhelyiek pedig négyet: Tóth mellett Egyed Krisztinát, Orbán Arankát és Mitri Ritát. Utóbbi az első mérkőzésen kezdő volt, akárcsak a kolozsvári Vincze Noémi (a 3-as számú mezben), aki a válogatott egyik alapembereként mindkét találkozón a pályán volt a kezdő sípszó pillanatában.

A két mérkőzés a Máltán sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülést szolgálta. Románia október 20-án Georgiával, 23-án Máltával, 26-án Izraellel csap össze a csodaszép Földközi-tengeri szigeten. A jövő nyáron Csehországban esedékes Európa-bajnokság selejtezője jelentősen eltér a megszokottól, az UEFA ugyanis a koefficiensek alapján A és B ligára osztotta a csapatokat. Románia a B-ben kapott helyet. Az A ligába a hat csoport győztese, valamint a legjobb csoportmásodik juthat fel.
 
fotó: frf.ro