Erdély

Franciaországban az FK


A továbbjutás reményében.

 Tizennyolc fős kerettel utazott el az FK Csíkszereda U19-es csapata Franciaországba, ahol ma este 19.00 órától lépnek pályára az Angers SCO ellen az UEFA Youth Leagueban, vagyis az ifjúsági Bajnokok Ligájában.

A Demény Norbert által dirigált román bajnok csapat a hazai odavágón 2–0-s vereséget szenvedett a francia csapattól és így borzasztóan nehéz helyzetből várhatja a ma esti visszavágót. A csapat már elutazott Franciaországba. Bukarestből Párizsba repültek, majd onnan autóbusszal érkeztek a Loire menti városba Angersbe. Az FK trénere bízik a csapatban és szeretné, ha a csapata továbbjutna a következő fordulóba.
 
– Azokkal a játékosokkal, akik a felnőtt csapatnak is tagjai, mindössze néhány közös edzésünk volt. Ettől függetlenül mindenki tudja a dolgát és a játékstílus is érthető. Az más kérdés, hogy az ellenfél játékstílusa mit enged majd meg nekünk. Ami pedig az esélyeket illeti az a legfontosabb hogy mindent megtegyünk a győzelem érdekében. Mint sportoló egyértelmű, hogy a legjobbra gondolunk, a hozzáállással, illetve taktikai részen szerintem nincs rés a pajzson. Félelemről szó sincs, inkább egy újabb kihívás és tapasztalat megélése a cél. És hogy mivel lennék elégedett? A továbbjutással. Nagy szavak ezek, viszont erre készülünk és azért megyünk, hogy ezt elérjük. Hiszek a csapatomban. – fogalmazott a tréner a csapat honlapjának.
 
A hazai csapat játékosai is keményen készülnek és tisztábban vannak azzal, hogy nem lefutott még a visszavágó.  Minderről Alpha Camara az Angers SCO guineai születésű hátvédje beszélt, akik végig játszotta az FK elleni első meccset. A klub honlapjának adott interjúban elismerően beszélt a csíkszeredai körülményekről.
 
– Óriási élmény volt ilyen hatalmas tömeg előtt játszani Romániában. Sokan szurkoltak, emiatt végig nyomás alatt voltunk, de nem izgultunk. – fogalmazott a hátvéd.
 
Az Angers SCO – FK Csíkszereda mérkőzést ma 19.00 órától rendezik. A párharc továbbjutója minden bizonnyal a holland AZ Alkmaar csapatával találkozik a következő fordulóban.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro