Erdély

Román Kupa: Egy erdélyi áldozattal nem elégedtek meg


A nyolcaddöntők első napja után máris búcsúzott két erdélyi gárda.

Kedden elkezdődtek a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőinek küzdelmei, az első versenynapon pedig rögtön két erdélyi, azon belül két Szeben megyei együttes is érintett volt. A Gaz Metan és a Hermannstadt számára azonban a kedd rögtön az út végét is jelentette, előbbit a Chindia, utóbbit a Filiasi búcsúztatta.

Medgyesen két élvonalbeli együttes találkozott, párharcuk pedig kiegyenlítettnek ígérkezett, hiszen a bajnokságban egymás ellen eddig két döntetlen mellett egy-egy mérkőzést nyert a Gaz Metan és a Chindia. Egyaránt 1-0-lal. És ezzel az eredménnyel ért véget a kupatalálkozó is, Vlad Morar öngóljával nyert ugyanis a Targoviste, amely az előző körben egy másik erdélyi csapatot, a Csíkszeredát búcsúztatta.

Az előző forduló egyik legnagyobb meglepetését a III. osztályú Filiasi okozta, amely kiejtette az élvonalbeli UTA Aradot. A Zsil-völgyi kiscsapat most újabb erdélyi skalpot gyűjtött: az élvonalból a tavasszal búcsúzó Hermannstadtét. Ugyan a nagyszebeniek kétszer is vezetést szereztek, a 3. percben Andrei Santean, a 107. percben pedig Calin Popescu révén, a hazaiak mindkétszer egyenlítettek: Daniel Rogoveanu a 44., Ion Cretu a 118. percben. Az 1-1-es rendes játékidőt és a 2-2-es hosszabbítást a büntetőrúgások követték, amelyeknél a hazaiak voltak higgadtabbak, így bejutottak a legjobb nyolc közé.

Búcsúzni kényszerült a Dinamo is, amely 2-1-re kikapott az Argestől, valamint a FCSB is, amely a keretét sújtó koronavírus-fertőzés miatt nem tudott kiállni a Voluntari ellen.

Versenyben van még további három erdélyi együttes, de egyikre sem vár könnyű feladat. A III. osztályú Nagybányai Minaur szerdán (18.00) fogadja a címvédő CSU Craiovát, a bajnokságban csapnivalóan szereplő Sepsi csütörtökön az újonc FCU Craiova otthonába látogat (18.00), míg a második osztályú Temesvári Politehnica az élvonalbeli Rapidot fogadja….

fotó: www.facebook.com/GazMetanMediasOficial