Erdély

A Nagyvárad már az első negyedben elintézte a szolnoki meccsét


Megszerezte első győzelmét a Körös-parti alakulat az Európa Kupa csoportkörében.

Nem kis meglepetésre magabiztos, 75-58 arányú győzelmet aratott a Szolnoki Olajbányász otthonában szerda este a Nagyvárad férfi kosárlabda-csapata, megszerezve ezzel első győzelmét az Európa Kupa harmadik csoportfordulójában.

Érdekes játék ez a kosárlabda, mert a legritkább esetben mondhatjuk azt, hogy egy találkozó már az első negyedben eldőlt. Nos, a Szolnok és a Nagyvárad mérkőzése ilyen volt, még a rangos Nemzeti Sport beszámolója szerint is az első tíz percben dőlt el a két pont sorsa: az erdélyiek ugyanis 28-11-es forral kezdhették a második negyedet. Amelyben tovább növelték előnyüket, 18-13-ra megnyerve ezt a játékrészt, így 46-24-el vonulhattak az öltözőbe.

A pihenő után valamelyest összeszedte magát az Olajbányász, a harmadik negyed ennek megfelelően 17-17-re végződött, a negyediket pedig meg is nyerték 17-12-re, ám ez vajmi kevés volt ahhoz, hogy legalább izgalmassá tegyék a végjátékot. Sokat mondó adat, hogy a hazaiaknál Markeith Cummings és Marjan Cakarun volt a legeredményesebb 12-12 ponttal, míg a vendégeknél Kris Richard és Garlon Green is 15 pontig jutott.

A H csoport másik mérkőzésén a Legia Varsó 71-61-re legyőzte a Portót és 9 ponttal vezeti a tabellát, az egyaránt 4 pontos Nagyvárad, Szolnok és Porto előtt. A következő fordulóban, november 3-án a Nagyvárad Varsóba látogat.

fotó: www.fiba.basketball