Erdély

Megszakadt a csíkiak veretlenségi sorozata


Háromból egy győzelem.

Magyarországi túrán szerepel a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, valamint a Gyergyói HK jégkorongcsapata. Előbbi kettőre 4-4, míg utóbbira három összecsapás vár.

Titánok – Gyergyói HK 2–5 (0–0, 1–3, 1–2)
Gólszerzők:
Nagy (25.), Ambrus Cs. (51.), illetve Sárpátki (21.), Császár (24.), Tranca (40., 57.), Ferencz-Csibi (46.).

A túra első játéknapján biztosra csak a Gyergyói HK mehetett, amely az utolsó Titánok otthonában lépett jégre.

Az első harmadot a Gyergyó kezdte aktívabban, aztán a Titánoknak is akadt helyzetük, de gól nem született. A második felvonás elején viszont igen: fórban Sárpátki talált be egy számára ismerős csarnokban. A következő emberelőnyét is gólra váltotta a GYHK, Császár Hunor ismétlése volt eredményes. Nagy Ákos egy percen belül szépíteni tudott, de a folytatásban is a vendégek játszottak veszélyesebben, és a harmad végén Tranca megszerezte a harmadik találatot.

A Titánok megpróbáltak felzárkózni, de Ferenc Csibi tovább növelte a különbséget. Erre még Ambrus tudott válaszolni, és több helyzete is akadt a hazai együttesnek a még szorosabb álláshoz, de Rinne jól védett. Az 57. percben Tranca döntötte el a meccset: szólóját nem tudta fogni Horváth.

Ferencváros-Telekom – Brassói Corona 5–1 (1–0, 3–1, 1–0)
Gólszerzők:
McFadden (12., 27.), Tamminen (33.), Fowlie (39.), Kulmala (60.), illetve Valchar (22.).

A sok sebből vérző Brassó nyitásként a Ferencváros ellen bizonyíthatott. A vendégeknél az eltiltott hármas mellett Gliga és Ráduly is hiányzott, és még nem mutatkozott be az újonnan igazolt MacDonald. A Fradi nagy fölényben játszott az első játékrészben, és a tavaly még brassói McFadden góljával előnybe is került.

A Corona a 22. percben tudott egyenlíteni, de a zöld-fehérek egy emberelőnyös találattal újra vezetést szereztek, majd még két góllal elléptek. McFadden duplázott, és Fowlie is betalált volt csapatának.

A Brassó nem tudott hatékonyabbá válni az utolsó harmadban sem, az előző hét legjobbjának választott Arany ezúttal is remekelt. Kulmala ráadásul az utolsó másodpercekben emberhátrányban belőtte az ötödik ferencvárosi gólt is.

Újpest – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (2–1, 1–1, 0–0)
Gólszerzők:
Stadel (10.), Suter (12.), Coatta (25.), illetve Szkacskov (15.), Casaneanu (39.).

A 12 meccses győzelmi szériában levő csíkiak a második helyezett Újpest otthonába lépett jégre.

A Benket, Kiss Dánielt és Kovács Sebestyént nélkülöző UTE jól kezdett, a 10. percben előnybe került, miután Just lövésébe Stadel nyúlt bele. Bő két perc múlva, négy a négy elleni játék során megduplázta vezetését a hazai együttes, Suter szép cselek után volt eredményes. A Csíkszereda első fórjával élni tudott, Szkacskov fonákkal szépített, ám a következő kiállítást már nem tudta kihasználni a címvédő.

A második harmad elején az UTE játszott fórban, és Coatta volt eredményes a szép korongjáratás után. A folytatásban is sok volt a büntetés, a 39. percben a Sportklub csökkentette a különbséget egy újabb emberelőny során.

Az utolsó felvonásban a szeredaiak hajtottak az egyenlítésért, de az UTE Rajna vezetésével megőrizte egygólos előnyét.

Az újpesti csapat az idényben már harmadszor győzte le a Sportklubot, és pontszámban utol is érte.

Fotó: ersteliga.hu