Erdély

Győzött és versenyben van Európáért a Sepsi - Videóval


A meglepetés-ember góljával nyert a FCSB és marad a Kolozsvári CFR sarkában.

Győzelemmel búcsúzott szurkolóitól a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a román élvonalbeli bajnokság alsóházának 8., azaz utolsó előtti fordulójában 2-1-re legyőzte a Chindia Targoviste együttesét.

A medgyesi Gaz Metan, az aradi UTA és a Kolozsvári CFR után a Sepsin volt a sor, hogy megnyerje soron következő mérkőzését és teljessé tegye az erdélyi együttesek tökéletes hétvégéjét. A piros-fehérek nem is hibáztak, ám az első félidőben leginkább Niczuly Roland kapuson múlott, hogy nem hátrányban vonultak szünetre.

Az érdemi dolgokat a két csapat a 60. és a 71. perc közé sűrítette. Előbb a horvát Adnan Aganovics szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd Cristian Barbut növelhette volna csapata előnyét, de remek tekerése után a labda a kapufán csattant. Háromszéki gól helyett havasalföldi következett, amikor a 69. percben a Komore-szigeteki Nasser Chamed 20-22 méteres bombája kötött ki a kapu bal alsó sarkában. Két perccel később a vendégek íveltek be egy szabadrúgást, a kifejelt labdára Catalin Golofca (fotó) csapott le a hazai térfél közepén, elviharzott Chamed mellett, majd a hosszú sprint után 18 méterről bevágta a Sepsi győzelmét jelentő találatot.

Több említésre méltó esemény nem történt, ha csak azt nem említjük, hogy a székely együttes olasz edzője, Cristiano Bergodi a ráadás perceiben olyan hevesen reklamált, hogy piros lapot kapott.

Győzelmével a 39 pontos Sepsi utolérte az alsóház élén álló Rapidot, amelynek viszont hétfőn még meccse van a FCU Craiovával. A Botosani 38 ponttal áll a harmadik helyen. Ők hárman állnak versenyben az első két helyért, amely majd ismét megmérkőzik egymással. A győztes aztán összecsap a felsőház 3. helyezettjével, ennek a párharcnak a győztese pedig elindulhat az Európai Konferencialiga selejtezőiben.

A felsőházban immár biztosan a CSU Craiovaé a bronzérem, miután a forduló rangadóján vasárnap este hazai pályán 1-0-ra alulmaradt a FCSB ellenében. A gólt az a 25 éves Ivan Mamut szerezte a 86. percben, aki eddigi 33 élvonalbeli mérkőzésén másodszor volt eredményes. Eddigi egyetlen gólját a horvát még 2021 január 29-én jegyezte – a CSU Craiova színeiben. Győzelmével nem mellesleg a FCSB továbbra is két pont hátránnyal lohol a Kolozsvári CFR mögött – két fordulóval a vége előtt.

A Sepsi és a CSU Craiova persze egyszerűbben is eljuthat az Európa Konferencialigába – amennyiben megnyeri a Román Kupát. A két csapat csütörtök este mérkőzik meg egymással az elődöntő visszavágóján Craiovában. Az első meccset 2-1-re a Sepsi nyerte. A másik ágon a FC Arges 0-2-es hátrányból várja a Voluntari elleni szerdai visszavágón.

fotó: www.facebook.com/osksepsi