Erdély

A kisebbik Fülöp már bejutott a Román Kupa döntőjébe!


A 2017-es szezon meglepetés-győztese ismét döntős, a Sepsi csütörtökön követheti.

Megvan a labdarúgó Román Kupa döntőjének első résztvevője, miután az FC Voluntari együttese a hazai 2-0-s győzelmet követően 1-0-ra nyert az FC Arges otthonában is, így kettős győzelemmel lépett a fináléba. Fülöp Lóránd a 77. percben lépett pályára a vendégeknél.

A találkozó egyetlen találata a 85. percben született, ekkor Cosmin Achim büntetőből volt eredményes. Bő fél órával korábban, az 50. percben a hazaiak is lőhettek egy tizenegyest, de Ionut Serban lövését Mihai Popa védeni tudta. A Voluntari második alkalommal jut be a Román Kupa döntőjébe, miután 2017-ben meglepetésre haza is vitte a trófeát.

A 24 éves Fülöp Lóránd ezúttal a 77.percben lépett pályára, miután az odavágón a 74. percben állhatott be. A döntőben pedig akár farkasszemet nézhet bátyjával, a 31 éves Istvánnal és volt csapatával, a Sepsivel. A háromszéki gárda 2-1-es előnnyel várja a csütörtök este 19.30-kor kezdődő visszavágót a CSU Craiova otthonában. A Sepsi szintén fennállása második döntőjére kvalifikálná magát, csakhogy ők 2020-ban alulmaradtak a FCSB-vel szemben.

fotó: www.facebook.com/VoluntariFC