Erdély

Horvát óriást igazolt a CFR – két házi gólkirállyal is megállapodtak?


Bemutatta ötödik új szerzeményét a Kolozsvár, a harmadik horvát játékos érkezik.

Gőzerővel dolgozik kerete megerősítésén a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata: a bajnoki címvédő pénteken jelentette be ötödik nyári igazolását, Denis Kolingert. A középső védő immár a harmadik horvát szerzemény a nyáron.

A 28 éves Kolinger Németországban született ugyan, de egyszeres horvát válogatottnak mondhatja magát: még 2017-ben egy Mexikó elleni felkészülési mérkőzésen kapott 19 percet a jellegzetes kockás mezes válogatottban. A középső védő a maga 1,99 méteres magasságával igazi óriás, aki az NK Zágrábban nevelkedett, majd játszott az NK Lokomotivában, majd a dán Vejlében kóstolt bele a légiós létbe. Itt az előző szezonban 29 mérkőzésen lépett pályára és 1 gólt szerzett.

Egybehangzó sajtértesülések szerint azonban az idén zsinórban ötödször bajnok CFR ezzel még nem áll le: a prosport.ro értesülései szerint a kolozsváriak egyezségre jutottak a Farullal és 300.000 euróért, valamint jelentős bónuszokért leigazolják Jefte Bentancort. A 28 éves spanyol csatár az előző szezonban 16 gólig jutott.

Egy másik oldal szerint a „vasutasok” az orosz Ural Jekatyerinburg házi gólkirályát, Eric Bicfalvit is kinézték maguknak, állítja a playsport.ro. A magyar felmenőkkel rendelkező nagykárolyi támadó középpályás az előző szezonban 10 góllal segítette bennmaradáshoz csapatát. Érdekesség, hogy az egyik orosz oldalnak nemrég azt nyilatkozta: ha minden jól megy, akkor marad Jekatyerinburgban. A 34 éves labdarúgó korábban 9-szer húzhatta magára a román válogatott mezét.

Nem csak érkezők, távozók is vannak Kolozsváron: a 2018-ban a Dinamótól 800.000 euróért megvásárolt Valentin Costachét potom 100.000 euróért átengedték a Rapidnak. A 23 éves szélső 144 mérkőzésen 15 gólt és 14 gólpasszt jegyzett a CFR színeiben, 4-szer nyerte meg a bajnokságot – ám Dan Petrescu alig számított rá, miután „kinőtte” a fiatalszabályt.

Eldőlt az is, hogy a tavaly nyáron a Botosani-tól igazolt, majd Petrescu érkezésével a Voluntari-nak kölcsönadott Ulrich Meleke végleg az égszínkék-fehéreknél marad.

Amint azt korábban mi is valószínűsítettük, Távozik a 26 éves Florin Stefan is. A jobb oldali védő keveset játszott a csapatkapitány Mario Camora árnyékában, mióta az ősszel Sepsiszentgyörgyről Kolozsvárra költözött: összesen 11 mérkőzés után teheti át a székhelyét a Rapidhoz.

fotó: www.facebook.com/cfr1907