Erdély

Európa Kupára cserélte a Bajnokok Ligáját a Kolozsvár!


A klub vezetőit a még több meccs és a még magasabb szint győzte meg.

Az idei negyeddöntő után a következő szezonban már nem indul a Bajnokok Ligájában a Kuti Nándort is foglalkoztató U-BT Kolozsvár férfi kosárlabda-csapata, a klub vezetői ugyanis szabad kártyát kértek és kaptak az Európa Kupában.

Az Euroligát és az Európa Kupát kiíró testület arról is döntött, hogy az ukrajnai invázió miatt mindkét sorozatból kizárják az orosz klubokat. Ennek következtében jövőre 20 csapat vesz részt a második számú európai sorozatban.

„Elégedettek vagyunk a Bajnokok Ligájában mutatott teljesítményünkkel és az ott szerzett presztízzsel. Ezzel együtt az Európa Kupában legkevesebb 18 meccset játszhatunk és ez komoly előrelépés számunkra. A kolozsvári közönségünknek az eddigieknél keményebb meccseket biztosíthatunk. Mindenkit megnyugtatok, fel fogjuk venni a versenyt a sorozat többi csapatával”, fogalmazott Branko Cuic, a kolozsváriak sportigazgatója.

Az Európa Kupa 2022-2023-as idényében induló csapatok névsora:
U-BT Kolozsvár, Buducsnoszt Voli Podgorica (Montenegró), Cedevita Olimpija Ljubljana (Szlovénia), Dolomiti Energia Trento (Olaszország), Frutti Extra Bursaspor (Törökország), Gran Canaria (Spanyolország), Hamburg Towers (Németország), Hapoel Tel Aviv (Izrael), JL Bourg en Bresse (Franciaország), Joventut Badalona (Spanyolország), Lietkabelis Panevezys (Litvánia), London Lions (Anglia), Pallacanestro Brescia (Olaszország), Paris Basketball (Franciaország), Prometej (Ukrajna), Promitheasz Patrasz (Görögország), Ratiopharm Ulm (Németország), Slask Wroclaw (Lengyelország), Turk Telekom Ankara (Törökország), Umana Reyer Venezia (Olaszország)

fotó: www.facebook.com/ubtcluj