Erdély

A partiumi játékos csapata jutott elsőként tovább a BL-ben


Kedden elkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022-2023-as idénye.

Izlandon kezdődik és Isztambulban ér véget. Akár találós kérdés is lehetne, de elmondjuk a megfejtést: ez a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022-2023-as idénye. Amely Reykjavíkban rendezett előselejtezőkkel kezdődött kedden és az Isztambulban sorra kerülő döntővel ér véget június 10-én. Nem vállalunk nagy kockázatot, ha kijelentjük: aki ott volt a kezdésnél, biztosan nem lesz a végjátékban.

Izland fővárosában ugyanis a négy leggyengébben rangsorolt ország bajnokai csaptak össze – és pályára lépett egy partiumi játékos is. Méghozzá rögtön az első mérkőzésen, az SP La Fiorita – Inter Club d`Escaldes találkozón. A magyar felmenőkkel is rendelkező Raul Mihai Fehér végig a pályán volt az andorrai bajnok színeiben, az 58. percben sárgát kapott, majd a végén továbbjutást ünnepelhetett, miután csapata Genis duplájával (55., 66.) meg tudta fordítani a küzdelmet San Marinó-i bajnok vezető találata után (Danilo Rinaldi 45.).

A másik ágon a házigazda Vikingur Reykjavík meglepően simán, 6-1-re lépte le az észt Levadia Tallint, így ő várhatja a pénteki összecsapást a 25 éves zilahi középső védő és csapata ellen.

fotó: www.flickr.com/photos/interescaldes