Erdély

Erdélyi játékmester a MOL Fehérvár első nyári igazolása


A Roma egykori játékosa élete legjobb formájában váltott klubot.

A magyar labdarúgó NB I-ben szereplő MOL Fehérvár együttese péntek este bemutatta első idei igazolását, aki nem más, mint a Kisvárdától érkező Claudiu Bumba.

A 28 éves nagybányai játékos neve már a télen is felmerült Székesfehérváron, ám akkor a Kisvárda vezetői komoly átigazolási összeget követeltek, így a Vidi megvárta a nyarat, amikor lejárt Bumba szerződése az előző szezon meglepetéscsapatával.
Bumba 2019-ben igazolt Kisvárdára, azóta 92 találkozón 21 góllal és 17 gólpasszal segítette csapatát. Az előző szezonban viszont szintet lépett és előkészítőből góllövővé lépett elő: 30 mérkőzésen 11 góllal és 5 gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a Kisvárda a szenzációs második helyen végezzen.

„Magyarország egyik legnagyobb klubjához igazoltam, amely dicső múlttal büszkélkedhet és bízom benne, hogy szép jövő előtt áll, amelyhez szeretnék én is hozzátenni. Büszke vagyok arra, hogy a mai naptól a Vidi játékosának mondhatom magam. Mindent megteszek azért a felkészülési időszakban, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba, az új szezonban pedig jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal szeretném segíteni csapatomat abban, hogy minél sikeresebben szerepeljen a bajnokságban és a nemzetközi porondon is”, fogalmazott új csapata honlapjának Bumba.

A www.molfehervarfc.hu ismertette a klub új játékosának pályafutását is. Nem felejtette el megjegyezni, hogy megfordult az olasz Románál is, valamint Romániában a Baia Mare és a Tirgu Mures együtteseiben. Érdekes módon, a Dinamo Bukarest már nem Dinamo Bucurestként szerepel…

„Bumba leigazolása már télen is felmerült, akkor azonban nem sikerült megállapodnunk a Kisvárdával, úgyhogy fél évvel később sikerült őt leigazolnunk. Az ő személyében egy kreatív támadóval bővült a Vidi játékoskerete, a csatárok mögött bárhol tud játszani. Gólok, gólpasszok vannak a játékában, emellett nagy játékintelligenciával rendelkezik és több poszton is bevethető univerzális játékosról van szó. Érkezésével sokat javult Michael Boris varációs lehetősége a támadójátékunk szervezésekor – méltatta a 3-szoros román válogatottat a már említett www.molfehervarfc.hu-nak Sallói István (fenti fotó balra) sportigazgató.

„Bumbi rengeteget fejlődött az előző szezonban és komoly előrelépés ez pályafutása számára, de biztos vagyok benne, hogy meg fog felelni a magas elvárásoknak és hozzá tudja segíteni a Fehérvárt céljai eléréséhez”, fogalmazott a játékos ügynöke, a marosvásárhelyi Karda Attila (fotók jobbra).

fotók: www.molfehervarfc.hu / Attila Karda Facebook