Erdély

Gődér gólja is kellett a kiütéses román győzelemhez


A Moldova elleni sikerrel Románia bebiztosította harmadik helyét a csoportban.

Megszerezte ötödik győzelmét a világbajnoki selejtezősorozat G csoportjának 8. fordulójában a román női labdarúgó-válogatott, miután péntek este 4-0-ra nyert Chisinauban a házigazda Moldova vendégeként. A harmadik gólt Gődér Brigitta szerezte, de nem ő volt az egyedüli magyar nemzetiségű játékos a román csapatban.

A Kolozsvári U-Olimpia játékosa, Mihalea Ciolacu már a hetedik percben megszerezte a vezetést Románia számára, ezzel alaposan megkönnyítve a vendégek dolgát. Pontosan egy órával később érkezett az újabb találat, a mindössze 17 éves Eugenia Railean ekkor a saját kapujába talált be. Az eredmény csak az utolsó percekben vált kiütéssé, a 89. percbe ugyanis Gődér Brigitta, hat perccel később pedig klubtársa, a Szombathelyi Haladás csatára, Ana Vladulescu talált be.

A Székelyhídon született Gődér végig a pályán volt, akárcsak Geréd Erika (Diósgyőr) és Ficzay Mária (Fortuna Hjörring/Dánia), míg Herczeg Andrea (Haladás) a 77. percben állt be, Ambrus Beáta (Borgóprund) pedig a padon maradt.

Győzelmével Románia 16 ponttal áll a csoport harmadik helyén a 21 pontos Olaszország és a 19 pontos Svájc mögött, de a 7 pontos Horvátország, a 4 pontos Litvánia és a pont nélküli Moldova előtt. Mivel a horvátoknak már csak két mérkőzésük van hátra, így Románia biztos a harmadik helyében. Amely azonban sajnos nem jelent kvalifikációt.

Romániának is két mérkőzése van még hátra, ősszel előbb Litvániába, majd Olaszországba látogat. Előtte azonban, kedden Jordániával vív felkészülési mérkőzést Bufteán.

fotó: frf.ro