Erdély

Európa-konferencialiga: Csak a két kapufa zavarta meg CFR és a Sahcjor nyugalmát


Eseménytelen mérkőzésen növelte továbbjutási esélyeit a román bajnok.

Gól nélküli döntetlennel kezdte a labdarúgó Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörét a Kolozsvári CFR együttese a fehérorosz Sahcjor Szalihorszk ellen, így jó eséllyel várhatja az egy hét múlva sorra kerülő kolozsvári visszavágót.

Fehéroroszország az ukrajnai konfliktusban játszott szerepe miatt a Sahcjor semleges pályán, Törökországban fogadta a „vasutasokat”, a nézők hiánya pedig alaposan rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Amelyről sok mindent elmond, hogy a két csapat mindössze 1-1 alkalommal találta el a kaput!

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, Euloye Fessou rögtön az elején megdolgoztatta Simone Scuffet kapust, majd az egykor a Malaga színeiben a spanyol élvonalban is pályára lépő Egor Filipenko a kapufát találta el. Erre hamarosan érkezett a kolozsvári válasz, Ciprian Deac szabadrúgását követően Yuri Matias labdája csattant a kapufán.

Hiába birtokolta 60%-ban a labdát a CFR, a szünet után már semmi érdemlegeset nem mutatott. A fehéroroszok Igor Ivanovics, az erdélyiek Roger Junio és Gabriel Debeljuh révén veszélyeztettek, de a kapusoknak nem sok dolguk akadt. A találkozó végére mintha mindkét fél álomba merült volna, igazi rémálom volt ez a televíziónézők számára.

A döntetlennel tovább nőttek a Kolozsvári CFR továbbjutási esélyei, a kolozsvári visszavágón azonban több kell majd a győzelemhez.

Amennyiben a „fellegváriak” túljutnak a Sahcjoron, akkor valószínűleg a szlovén Mariborral találkoznak a rájátszásban, a lila-sárgák ugyanis az Európa Ligában némi meglepetésre 2-0-ra kikaptak hazai pályán a finn HJK Helsinkitől. Az első gólt az európai kupamezőny legegzotikusabb tagja, a pápua-új guineai David Browne szerezte.

Nem lőtt gólt a Kisvárda sem Moldében, Artem Odincov kapus viszont háromszor is kapitulált Etraz Hussain (62.), David Fofana (80.) és Martin Linnes (82.) ellenében, így a magyar ezüstérmes 3-0-s vereséget szenvedett. A bajnoki rajttal ellentétben a kolozsvári Hindrich Ottó ezúttal csak a kispadról nézte a mérkőzést, amely után csapatának nem sok esélye maradt a továbbjutásra.

Kikapott a Bálint László irányította CSU Craiova is, méghozzá 1-0-ra az ukrán Zorja Luhanszktól a lengyelországi Lublin városában. A találkozó egyetlen gólját Gyenisz Nanojnyi szerezte az 56. percben.

fotó: www.facebook.com/cfr1907