Erdély

Tarolt a Sepsi a hónap játékosa és edzője szavazáson


A piros-fehérek remek szezonkezdete az egyéni díjakban is megmutatkozik.

Tarolt Románia egyetlen sportnapilapja, a Gazeta Sporturilor szavazásán a Sepsi OSK: Marius Stefanescu lett júliusban a Hónap játékosa, Cristiano Bergodi pedig a Hónap edzője. Érdekesség, hogy mindketten másodjára nyerték el a címet, ezzel Stefanescu az első labdarúgó, aki duplázni tudott. 

Stefanescu két gólt és két gólpasszt jegyzett július során, megnyerve csapatával a Szuperkupát, a klub fennállása során első alkalommal továbbjutott egy európai párharcban és a bajnokságot is veretlenül kezdte: 1 győzelem, két döntetlen a mérleg.

A napilap olvasóinak, felkért szakértőinek és újságíróinak szavazásán Stefanescu a FCU Craiova argentin légiósát, Juan Bauzát (ex-Csíkszereda), Alexandru Ionitát (Rapid), valamint két kolozsvári játékost, Gabriel Debeljuhot és Ciprian Deacot előzte meg.

„Az eredményeim titka: a mindennapi munka az edzéseken. Nyilvánvalóan szükség van egy kis szerencsére is, de a munka a legfontosabb. A Sepsinél nyugalom van, teheted a dolgod a pályán, de nyomás is van, mint minden más klubnál”, idézi Stefanescut a Gazeta Sporturilor. A 23 éves játékos elmondta, idei célkitűzés a rájátszás felsőházának elérése, de ők „minden meccset meg akarnak nyerni”.

Bergodi a Rapidot edző Adrian Mutut és a Farul trénerét, Gheorghe Hagit előzte meg a szavazáson. „Nagyon jól kezdtük a szezont, megnyertük a Szuperkupát. A bajnokságban jól játszottunk, még veretlenek vagyunk, ami nagyon jó, mert így leszünk magabiztosak. Az, hogy sokan úgy gondolják, versenyben lehetünk a bajnoki címért, nem egy pozitív dolog számunkra, csak árt nekünk. A csapatnak lépésről lépésre kell haladnia és el kell érnünk előbb a kitűzött célt: a felsőházat”, mondta az olasz szakember.
 
fotó: gsp.ro