Erdély

Szatmári bronz a magyar strandröplabda-bajnokságon


A partiumi lány nem tudta megismételni a két évvel ezelőtti győzelmet, így kénytelen volt megelégedni a 3 hellyel.

Ismét dobogóra állhatott a magyar strandröplabda-bajnokság döntőjében Vaida Beáta (fotó, balra): a szatmárnémeti lány a két évvel ezelőtti aranyérem után ezúttal bronzot szerzett, immár Gubik Hanna oldalán.

A hétvégén, a Budapest északi részénél található Lupa-tó strandján rendezett finálét négy mestertornának nevezett selejtező előzte meg Csepelen, Tatán, Abádszalókon és Gyenesdiáson. Vaida az elsőt kihagyta, az azt követő kettőt viszont megnyerte, előbb Juraszik Patrícia, majd már Gubik Hanna oldalán. Az országos döntőbe a 20 legjobb eredményt elérő páros jutott be.

A Budapest tengerpartjának is nevezett Lupa-tavi strandon aztán a Vaida-Gubik páros simán nyerte meg csoportját, majd a negyeddöntőben a Bútor Anna – Hajós Alíz alkotta párost is letudta.

Az elődöntőben aztán a címvédő (és későbbi győztes) Szombathelyi Szandra és Villám Lilla alkotta duó hatalmas csatában, három szettben legyőzte Vaidáékat. Akik aztán a kisdöntőben két szoros szettben elintézték a Vasvári-testvéreket, Esztert és Zsófiát, így az ő nyakukba került a bronzérem. Utóbbi két mérkőzést már az M4 Sport is élőben közvetítette.

Vaida, aki teremben a bajnok Fatum-Nyíregyháza együttesét erősíti, 2020-ban Vécsey Fanni oldalán már megnyerte egyszer a magyar bajnokságot.

fotó: www.facebook.com/magyarroplabdaszovetseg/