Erdély

Így küldte padlóra a csángó játékos az Újpestet Videók


Hat gól esett az erdélyi kapusok meccsén, egyikük csapata élre ugrott.

Főszerepet vállalt a magyar labdarúgó NB I hétvégi fordulójában Corbu Marius, a Puskás Akadémia ugyanis a csángó fiatal két rendkívül higgadt góljával győzte le az Újpestet. Kisvárdán két erdélyi kapus nézett egymással farkasszemet a hat gólos mérkőzésen, Angyalföldön viszont elmaradt az erdélyi párharc.

A 20 éves Corbu korát meghazudtoló érettséggel fejezte be a két akciót. A 37. percben előbb Alexandru Baluta passza után lőtt 17-18 méterről hajszálpontosan a kapu jobb alsó sarkába, majd a szünet után, a 62. minutumban egyéni akció után duplázta meg önmaga és csapata góljainak számát, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt. Ez volt a csángó tehetség 6. gólja a magyar NB I-ben 54 mérkőzésen.

Kisvárdán a román utánpótlás-válogatott egy másik ígérete, Hindrich Ottó nézett farkasszemet a Mezőkövesd kapuját védő Tordai Árpáddal. A párharcból egyértelműen a kolozsvári hálóőr jött ki győztesen, és nem csak azért, mert a Kisvárda 4-2-re nyert. Hiába védett hatalmasat Tordai az első hazai gól előtt és hiába akadályozta meg a hajrában, hogy csapata még nagyobb arányú vereséget szenvedjen, a 2. gól előtt ugyanis kiejtett egy védhető szabadrúgást és a 3. találatnál sem volt a helyzet magaslatán a marosvásárhelyi portás. A másik oldalon Hindrich egyik gólról sem tehetett, győzelmével pedig csapata az élre állt. Azért is, mert a címvédő Ferencváros elhalasztotta a Zalaegerszeg elleni bajnokiját, hogy Pászka Lóránd és társai zavartalanul készülhessenek az azeri Qarabag elleni Bajnokok Ligája-selejtező keddi visszavágójára.

Kialakulhatott volna egy erdélyi párharc a Vasas – Paks (2-2) mérkőzésen is, csakhogy a hazaiaknál a kolozsvári Szilágyi Szabolcs ugyanúgy a padon maradt, míg a vendégeknél a marosvásárhelyi Kocsis Bence.

fotó: www.pfla.hu