Erdély

Francia játékos Csíkszeredában


A középpályát erősítették.

Túl az első fordulón a román labdarúgó másodosztályban, ám az FK Csíkszereda egy újabb játékos leigazolását jelentette be.

– A görög felmenőkkel rendelkező francia fiatalember, Panos Mikaël Párizs vonzáskörzetében, a fővárostól délnyugatra fekvő Orsay közösségében született, 1997. február 10-én. Sportolóként a Les Ulis névre keresztelt szomszédos városka futballiskolájában pallérozódott. A francia nagyágyúk közül többek között Thierry Henry, Patrice Evra és Anthony Martial is ugyanebben a műhelyben csiszolódott.

Panos Mikaël 2012 és 2017 között pályafutását a Chateauroux Futballakadémián folytatta, ahonnan 2017 júliusában a Saint-Étienne csapatához igazolt. A francia élvonalban 2018. szeptember 28-án, csereként a 66. percben beállva mutatkozott be. Ezt követően hiába volt többször a meccskeretben, a szakvezetés a pályán nem számolt vele, így az idény végén Ciprusba igazolt.

Afrodité szigetén két évet töltött, másfél idényt a Pafos FC, fél évet pedig az EN Paralimniu kötelékébe tartozott. Légiós időszakának első szakaszát, a 2020/21-as ciprusi idény legszebb találatának nyilvánított góljával tette emlékezetessé.

Fél év kihagyást követően, 2022 januárjától az albán élvonalbeli KF Vllaznia csapatát erősítette. Nem is akárhogyan, hiszen az albán kupát megnyerve, együttesét UEFA Konferencia Liga szerepléshez segítette.

A 183 centiméter magas, jobblábas, alapvetően védekező középpályásként bevethető francia fiatalember, az FK Csíkszeredához egy idényre kötelezte el magát, egy éves hosszabbítási lehetőséggel. Pályafutása külföldi szakaszának harmadik színhelyén is emlékezeteset szeretni alkotni. A tavalyi kupagyőzelem után, idén feljutást ünnepelne.

– olvasható a klub közleményében.

Fotó: fkcsikszereda.ro