Erdély

Magabiztos csíki továbbjutás


Átléptek a Bákón a Román Kupában.

Négygólos, magabiztos győzelemmel lépett túl az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata a Bákói Aerostaron a Románia Kupa harmadik fordulójában. A csapat egy félidő alatt elrendezte a lényeges kérdéseket, Marvin Schieb duplázott.

Az FK a harmadik fordulóban kapcsolódott be a Románia Kupa küzdelmeibe a többi Liga 2-es csapattal egyetemben. A sorsolás a szomszédos megyeszékhelyre, Bákóba szólította Dican Ferenc fiait, hogy a helyi Aerostar együttesével küzdjenek meg a következő körbe jutásért.

A csíkiak esélyeshez méltóan kezdték a mérkőzést Bujdosó Szilárd átadását már a 9. percben gólra váltotta Gál-Andrezly Péter (0–1). Bujdosó nagy kedvvel játszott, a 13. percben egy kapufát is feljegyezhettünk a neve mellé.

Alig telt el húsz perc, amikor Marvin Schieb megduplázta az előnyt, tíz percen belül pedig megszerezte a második találatát is magabiztossá téve ezzel a vezetést (0–3). Egy percre rá Bujdosó került nagy helyzetbe, ám ezúttal kimaradt a lehetőség. Öt perc múlva azonban összejött a gólszerzés Szilárdnak, ezzel negyven perc alatt gyakorlatilag lezárták a meccset és a továbbjutás kérdését (0–4).

A második félidő elején a moldvaiak ugyan próbára tették Karácsony Márk képességeit, ám ez csupán arra volt elég, hogy kapuvédő ne gémberedjen el teljesen a moldvai őszben. Sorra érkeztek a cserék mindkét oldalon, de az eredmény nem változott, egy félidőnyi eredményes játékkal különösebb izgalmak nélkül biztosították a helyüket a következő kupakörben.

Románia Kupa, 3. forduló
Bákói Aerostar – FK Csíkszereda 0–4 (0–4)
Gólszerzők: Gál-Andrezly Peter (9.), Schieb Marvin (24. és 32.) és Bujdosó Szilárd (38.)

Fotó: fkcsikszereda.ro