Erdély

Négy órás húzd meg erezd meg


Hălăuca maradt az elnök...

Több mint négy órás eseménysorozat után véget ért a Román Jégkorong Szövetség tisztújító közgyűlése, ahol, amint azt borítékolni lehetett, nem történt váltás. Egyrészt azért, mert a jelenlegi vezetőség ellen induló székelyföldi tömörülés iratcsomóit kivágták, másrészt, mert a régió klubjainak szavazati jogait megvonták a hátrálékok – nem tartották be a Covid protokollt, állítólag – be nem fizetése okán.

A közgyűlést viszont megelőzte egy újabb Szövetségi Büró, ahol a szavazattal bíró klubok listáját vették át újból. A székelyföldi klubok, akik a hátrálékok befizetésére az elmúlt napokban kapták meg a számlákat, bár kifizették a tartozásukat nem engedték szavazni. Egy gyergyói klubot – Gyergyószentmiklósi SK – vettek vissza a szavazatra jogosultak körébe. A rostán további öt klub akadt fenn és végül 13 klubot és egyesületet engedtek szavazni.

A közgyűlést megelőzően nagy meglepetésére a pulpitusról a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke Gheorghe Simion szólalt fel, aki megígérte, hogy Bukarestben több jégpályát is fognak építeni… Hogy mit keresett ott?

A választásokon, amint az várható volt Alexandru Halauca elnöki posztja nem forgott veszélyben. Ugyanakkor az alelnöki tisztségre pályázó Emilian Cernica, valamint a szövetségi büró tagjára igényt tartó Anghel Robert Ciprian jelölését kivágták, hiszen büntetett előéletűek, amint azt a székelyföldi klubok bebizonyították. Részsiker, hogy a gyergyói Cosztin Árpád, akinek jelentkezését korábban érvénytelenítették, bekerült a Fellebbviteli Bizottságba.

Nagy Attila, aki a székelyföldi, brassói és galaci klubok jelöltjeként indult volna elnöknek, ám jelölését érvénytelenítették, lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy egy óriási csalásnak lehettek szemtanúi. „Jogi úton fogjuk megtámadni a választásokat. Gyakorlatilag mindenben ellehetetlenítettek. Ugyanakkor szeretném megköszönni a támogatást, amit kaptam az elmúlt időszakban. Ígérem, folytatjuk!” – fogalmazott Nagy Attila.

A tisztújító közgyűlést követően újabb Szövetségi Büró ülésre került sor, ahol terítékre került a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, a Gyergyói HK, valamint az ifi és női csapatok elengedése, hogy a magyar bajnokságban is szerepelhessenek. Minden klub zöld utat kapott.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook