Erdély

Kolozsvári CFR – Győzelem után, edzőváltás előtt?


Zsinórban harmadszor nyert a címvédő kapott gól nélkül, de lehet, hogy ez volt Petrescu utolsó meccse a csapat kispadján…

Kolozsvári győzelemmel ért véget a román labdarúgó Szuperliga 11. fordulója, a címvédő CFR ugyanis a csapatkapitány Mario Camora közeli találatával 1-0-ra nyert az Arges otthonában. Ám a jelek szerint ez jelenleg szinte senkit nem érdekel.

Eseménydús mérkőzést játszott egymással az Arges és a CFR, a találkozón akár több gól is születhetett volna, de a két csapat védői háromszor is a gólvonalról rúgták ki a labdát. Az 5. percben Cephas Malele állt közel ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a CFR számára, de Fabio Vianna önfeláldozóan mentett a gólvonal előtt, hogy aztán a játékrész derekán ugyanezt tegye a kolozsvári kapu előtt Yuri Matias. A ráadás perceiben hatalmas kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, Emmanuel Yeboah sarkazása után a korábban a CFR-rel három bajnoki címet nyerő Mike Cestor vágta ki a labdát, amely nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon.

A 62. percben Yeboah fejesét és Catalin Starton védését követően a hazai védők tétlenségét megbüntetve Mario Camora csapott le a labdára, megszerezve 11. gólját a román élvonalban. És február vége óta az elsőt.

A Voluntari (4-0) és a CS Universitaea Craiova (2-0) után az Argest is kapott gól nélkül győzte le tehát a CFR, amely 4. a bajnoki tabellán, hat ponttal lemaradva a Farul és Rapid kettőse mögött. De ne feledjük, a kolozsváriak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A jelek szerint azonban ez senkit nem érdekel: egybehangzó sajtóértesülések szerint ez lehet Dan Petrescu vezetőedző utolsó meccse a csapat kispadján. A szakember kedden találkozik Ioan Varga tulajdonossal, aki viszont már megállapodott az utódjával: Cosmin Contrával, írja a gsp.ro.

fotó: www.facebook.com/cfr1907