Erdély

A magyar válogatottba nem kellett, bemutatkozhat a románba a székely lány


Hét magyar (származású) lány kapott román meghívót, az újonc mellett egy visszatérő is.

 Bemutatkozhat a román női labdarúgó válogatottba Kis Anita, miután meghívót kapott Cristian Dulca szövetségi kapitánytól a Cyprus Women`s Cup elnevezésű felkészülési tornán részt vevő keretbe.

„Egy évvel ezelőtt már kaptam meghívót a román válogatottba, de akkor köszönettel visszautasítottam, ugyanis abban bíztam, hogy a magyar válogatottól is érkezik majd meghívó”, mondta Kis Anita klubja, a szombathelyi Haladás-Viktória Facebook-oldalának. „Ám mivel ősszel keveset játszottam, így reálisan nézve nem is számíthattam erre. Román oldalról viszont újfent érkezett meghívó és másodszorra már nem utasítottam vissza. Korábban szerepeltem az U15-ös, U17-es, U19-es román válogatottban, örülök, hogy most a felnőtteknél is számítanak rám. Személyesen nem ismerem a szövetségi kapitányt, így biztos új élmény lesz vele együtt dolgozni. Szeretném megmutatni, mire vagyok képes - akár régebbi posztomon, védőként, akár középpályásként számít rám a kapitány. Mindkét poszton nagy a konkurencia, de szeretnék minél többet játszani a ciprusi tornán, a nemzetközi mérkőzések tapasztalatai pedig mindig jól beépíthetőek a hazai bajnokságba is”, fogalmazott a Székelykeresztúron született, a sportág alapjait a Székelyudvarhelyi Vasas Femina együttesében megismerő 20 éves játékos.

Hosszabb kihagyás után visszatér a keretbe a Csíkszereda kapusa, Salamon Szidónia is, a keretben pedig megtaláljuk Ficzay Mária (Fortuna Hjörring, Dánia), Gődér Brigitta (Haladás), Geréd Erika (Diósgyőr), Ambrus Beáta (Kolozs Kovalivka, Ukrajna) és Herczeg Andrea (Győr) nevét is.

A román válogatott a Cyprus Women`s Cup keretein belül február 16-án Magyarország, 19-én Horvátország, 22-én pedig Finnország ellen lép pályára. Áprilisban aztán startol a női válogatottak számára első alkalommal kiírt Nemzetek Ligája is.