Erdély

Az utolsó percben dőlt el, hogy nem két erdélyi ponttal kezdődött az alsóház Videók


Nem túl eseménydús mérkőzéseken az egyik erdélyi csapat egyenlíteni tudott, a másik nem.

Pénteken két erdélyi csapat részvételével elkezdődött a román labdarúgó SzuperLiga rájátszása az alsóházban: a Hermannstadt hátrányból egyenlítve 1:1-re végzett a Voluntari otthonában, míg az Aradi UTA 1:0-ra kikapott a Petrolul vendégeként.

A tavaly még a felsőházban vitézkedő Voluntari fél óra elteltével megszerezte a vezetést, amikor a 31. percben egy bal oldali akció végén Vitalie Damascan remekül érkezett középen és a hálóba vágta a labdát. Az újonc Hermannstadt viszont nem adta fel, a 69. percben pedig Silviu Balaure egy kapáslövéssel kiegyenlített. A hazai csapat birtokolta többet a labdát (53%) és találta el többször a kaput (7-2), ennek tükrében az újonc nagyszebeniek elégedettek lehetnek az egy ponttal.

Mint ahogy elégedett lett volna az Aradi UTA is, csakhogy Seniko Doua a 89. percben egy 18 méteres, lapos lövéssel megszerezte a Petrolul győztes gólját egy olyan találkozón, amelyen mindkét csapat csak kisebb helyzetekig jutott el, de a kapusoknak nem akadt sok dolguk. Ugyan Bálint László csapata 56%-ban birtokolta a labdát, de ugyanúgy 4-szer találta el a kaput, mint ellenfele. Az UTA másodszor szenvedett vereséget zsinórban, míg a Petrolul második győzelmét aratta egymás után.

A folytatásban, a felsőházban vasárnap délután 16.30-as kezdettel a Sepsi a listavezető Farul otthonában lép pályára, majd 18.00 órától a címvédő Kolozsvári CFR a Rapidot fogadja a vasutas rangadón. A fordulót hétfő este 21.00 órától a Kolozsvári Universitatea – Arges találkozó zárja az alsóházban.
 
 fotó: https://www.facebook.com/uta1945arad