Erdély

Három játékos távozását jelentette be a Sepsi - Ezért kellett távozniuk


A sikeredző után „hét trófea” is távozik a háromszéki együttestől.

Cristiano Bergodi vezetőedző távozása után a román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK bejelentette, három játékostól is elváltak az útjaik: Radoszlav Dimitrov, Anass Achahbar és Enriko Papa sem marad a piros-fehéreknél. A három légióssal hét trófea „távozik” Sepsiszentgyörgyről.

Hármójuk közül a legmélyebb nyomot Radoszlav Dimitrov hagyta Háromszéken: a bolgár jobb oldali védő 2019 júliusában érkezett a CSU Craiova együttesétől és 134 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken 1 gól és 10 gólpassz került a neve mellé. Az augusztusban 35. életévét betöltő egykori 4-szeres bolgár válogatott védő ebben a szezonban, minden sorozatot figyelembe véve 34 meccsen lépett pályára, amelyeken 3 gólt készített elő. Dimitrov aktív részese volt a Sepsi két Román Kupa és egy Szuperkupa-győzelmének.

A holland-marokkói Anas Achahbar 2020 januárjában érkezett a holland Dordrecht együttesétől és technikás, fantáziadús játékával hamar alapemberré vált: első teljes szezonjában 27 bajnokin lépett a pályára. A következő szezonban, sérülések miatt, már csak 17, idén pedig 14 bajnokin kapott lehetőséget – az idei rájátszásban viszont már egyszer sem! A 29 éves támadó középpályás összesen 85 találkozón képviselte a piros-fehér színeket, ezeken 9 gólt és 11 gólpasszt hozott össze, valamint három trófeát nyert.

Enriko Papa viszont csak januárban érkezett kölcsönben a török Rizespor csapatától. A 30 éves albán válogatott középpályás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 17 meccsen csak 647 perc jutott neki, ami mérkőzésenként mindössze 38 perces átlagot jelent. Kezdő viszont csak hétszer volt és egy találkozót játszott végig. Egy Román Kupával a tarsolyában távozik.

Frissítve!

Diószegi László, a Sepsi tulajdonosa péntek délben Facebook-bejegyzésben osztotta meg a három döntés hátterét:
"Kedves szurkolók! Három játékos távozott a csapatunktól eddig! Papa kölcsönben volt csak, úgyhogy vissza kellett térjen csapatához! Anass sajnos az utóbbi évben nem úgy edzett, ahogy a Sepsinél kellene! Dimitrov nagyszerű játékos, de sajnos Dumitrescu és Ispas is nem U21-es többet, ezért a jobbhátvéd posztra tudtunk hozzni egy U21-es játékost, így Dimitrov nem tudott volna játszani 1 percet sem! Így mindkettőnek jobb így! Bizzatok bennünk, mindig a legjobbat akarjuk, még ha néha nem úgy sikerül is!", olvasható a bejegyzésben.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi