Erdély

Elköszönt az edzőtől, megkezdte a kiárusítást a CFR


Az edző vihet magával egy alapembert, a sajtó szerint már megvan a régi-új utód is.

Elköszönt sikeredzőjétől és egyik játékosától a Kolozsvári CFR, de ennél jelentősebb átalakulás várható majd a Fellegvárban. Öt év után a csapat lemaradt a bajnoki címről, így Dan Petrescu edzőt nem marasztalták. Mint ahogy Christopher Braunt sem, aki meglehetősen jó biznisznek bizonyult.

Így-vagy úgy, de Dan Petrescunak a „vasutasok” legutóbbi öt, zsinórban megnyert bajnoki címéhez köze volt. De a játék mindig a fojtogató eredmény-centrikusságról szólt, a semleges szurkolókban soha nem hagyott mély nyomot. A mindig bő keret soha nem volt költséghatékony, a fiataloknak pedig szinte soha nem volt hely. Ennek következtében a kiadások folyamatosan nőttek, az európai kupaszereplésből származó bevételeket pedig soha nem egészítette ki a játékosok eladásából származó összeg.

Petrescu először 2017-ben ült le a CFR kispadjára. Összesen 223 mérkőzésen irányította a csapatot, amelyből 122 találkozót nyertek meg, 51 végződött döntetlenre és 50 alkalommal hagyták el vereséggel a pályát meccsenként 1,87 pontot szerezve. Most a dél-koreai Jeonbukhoz szerződött, ahová a hírek szerint viszi magával Karlo Muhart vagy Nana Boatenget. Így nem kell lelépési díjat fizetnie. Arra viszont, hogy nem látjuk még a CFR kispadján, nem mernénk nagyobb összegben fogadni. Hiszen már kétszer visszatért!

Sajtóhírek szerint már meg is van az utód, aki nem más, mint a Sepsivel nem hosszabbító Cristiano Bergodi. Az olasz tréner számára sem lenne új a Fellegvár, a 2006-2007-es szezonban már irányította a CFR-t.

Távozott továbbá a ghánai származású német Christopher Braun. A 31 éves bal szélső védő, aki a másik oldalon is bevethető, a nyáron ingyen érkezett a Botosanitól, 44 meccsen 2 gólt szerzett, most pedig 300.000 euróért a Rapidhoz szerződött.

És a hírek szerint a nehéz anyagi helyzetben lévő CFR további játékosokat hajlandó/kénytelen elengedni.

fotók: https://www.facebook.com/cfr1907