Erdély

Varga is kellett a Sepsi egyenlítéséhez, a Sarkkörön túl dől el a továbbjutás Videó


Kétszer vezetett a Bodö/Glimt Sepsiszentgyörgyön, kétszer egyenlített a Sepsi – a két Rolandnak is köszönhetően.

Nem tudott előnyt szerezni a Sepsi OSK csapata hazai pályán a norvég Bodö/Glimt ellen az Európa-konferencialiga rájátszásának első mérkőzésén, a 2:2-es döntetlen után azonban életben maradtak a továbbjutási álmai. Főleg, hogy a Sarkkörön túlról érkező norvégek kétszer is vezettek.

Jobban kezdtek a norvégok, Niczuly Roland pedig a 8. percben még nagy bravúrral ki tudta ütni a labdát Albert Grönbaek Erlykke lepattanó beadása után, a 19. percben viszont már nem tudott mit tenni Faris Moumbagna négy méterről érkező lövésénél (0:1).

Ugyan a Sepsinek is megvoltak a kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségei, de sem Pavol Safranko, sem Ion Gheorghe, sem pedig Isnik Alimi nem tudott kapuba találni. Amikor pedig Marius Stefanescut elütötte a kapus, a megítélt büntetőt les miatt visszavonta a játékvezető.

A második félidőből alig telt el 10 másodperc, amikor a tizenhatosra betörő Stefanescut két védő fogta ollóba. A bíró ismét fújt, Alimi pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (fotó középen, 1:1).

Úgy tűnt, fárad a hétfőn még bajnokit játszó Sepsi, több labdát is eladtak a középpályán és ez nem maradt büntetlenül. A 69. percben Nicolae Paun vesztett labdát a hazai tizenhatos előterében, Patrick Berg pedig 20 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1:2).

Hat perccel később pályára lépett a két héttel ezelőtt, az Aktobe ellen hazai pályán egyenlítő Varga Roland, a korábbi magyar válogatott szélsőt pedig néhány perccel később lerántották (fotó fent) a büntetőterületen belül. Ruddy Buquet
francia játékvezető nem habozott harmadszor is büntetőt ítélni a Sepsinek, amit Cosmin Matei értékesített is a 81. percben.

A ráadásban aztán meg is nyerhette volna a meccset a Sepsi, amikor a bal szélen elrobogó Varga beadása után Stefanescu lőhetett remek pozícióból, de Nyikita Hajkin védeni tudott. Igaz, kevéssel korábban Niczuly tolta a kapu fölé Sondre Sörli léc alá tartó lövését…

Nem tudott nyerni tehát hazai pályán a Sepsi, de ne feledjük, az előző fordulóban hátrányból egyenlített az Aktobe ellen, majd idegenben legyőzte és kiejtette kazah ellenfelét. Ugyan egy hét múlva, a Bodö/Glimt otthonában még nehezebb dolga lesz, a továbbjutás egyáltalán nincs lefutva.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi