Erdély

Kirúgta edzőjét a Sepsi, a magyar válogatott sikerkapitánya lehet az utód?


Erdélyi magyar szakember is válthatja a távozó edzőt.

 Már nem Liviu Ciobotariu a román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK vezetőedzője! A döntést szerda délután hozta nyilvánosságra a háromszéki egyesület. A sajtó már az utódját is tudni véli.

„A Sepsi OSK vezetése közös megegyezéssel szerződést bontott Liviu Ciobotariu vezetőedzővel és a szakmai stáb több tagjával. Ennek értelmében távoznak a klubtól Cătălin Munteanu és Adrian Iordache másodedzők is. A szakmai stáb távozó tagjainak köszönjük az eddigi munkát, pályafutásukhoz további sok sikert kívánunk!”, olvasható a klub hivatalos közösségi média-felületein.

Ciobotariu a szezon elején ült le a Sepsi kispadjára, 26 mérkőzésen átlagosan 1,35 pontot szerzett vezetésével a csapat. Ez alaposan elmarad a szerényebb elvárásokkal rendelkező Voluntari-al elért 1,47 ponttól. Igaz, ott nem is játszottak az európai kupákban.
Az 52 éves szakember kalandja jól indult Sepsiszentgyörgyön: megnyerte a Román Szuperkupát, egyedüli román csapatként került közel ahhoz, hogy bejusson az európai kupák csoportkörébe, hiszen két kört teljesítve az Európa-konferencialiga selejtezőiben, a rájátszás hosszabbításában bukott el, a bajnokság első hat fordulójában pedig veretlen maradt.

Ezt követően viszont lejtmenetbe került a csapat: legutóbbi 11 bajnokijából csak kettőt nyert meg ugyanannyi döntetlen és hét vereség mellett, ráadásul abból a Román Kupából is kiesett már a csoportkör második fordulójában, amelynek legutóbbi két kiírását megnyerte,

Miközben a sajtó szerint Ciobotariu a Dinamónál folytathatja pályafutását, a jól értesültek azt is tudni vélik, ki lehet az utódja Háromszéken. Az egyik felmerülő név az Aradi UTA-t 12 év után az élvonalba vezető, majd bent tartó Bálint László, míg a sport.ro igazi meglepetésnevet dobott be: a Bernd Storckét!

A német szakember 2016-ben kivezette a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, ezt követően pedig belga kiscsapatoknál dolgozott sikerrel: a Mouscront, a Cercle Brügge-t, az Eupent és a Kortrijkot is benntartotta az élvonalban, a Genknél viszont nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A nyár óta nincs csapata és már dolgozott az Orbán-galaxishoz tartozó egyesületnél: a 2020-2021-es szezonban a felvidéki Dunaszerdahely edzője volt.