Erdély

Folytatódik a jövés-menés Kolozsváron: az egyik csapat igazolt, a másik elengedett


Mindkét kolozsvári csapatnál változott a keret az utóbbi 48 órában.

Az átigazolási időszak vegégeztével is folytatódnak a csapatmozgások Kolozsváron: a város mindkét élvonalbeli csapatánbak keretében változások történtek a hétvége folyamán.

A Kolozsvári Universitatea még szombaton jelentette be, hogy felbontotta Bogdán Vatajelu szerződését, a bal szélső védő pedig a kazah bajnokság bronzérmeséhez, az Aktobéhez szerződik.

A 30 éves játékos a nyáron érkezett Kolozsvárra a CSU Craiova együttesétől, de előtte szerepelt Csehországban, a Sparta Prágában és a Jablonecben is. Vatajelu 25 mérkőzésen két gólt készített elő a szezon folyamán. Távozása azért meglepő, mert csak az egyaránt 17 éves Alin Techeres és Razvan Calugar szerepel az U keretében bal oldali széső védőként. Igaz, a jobb szélső Andrei Peteleu is ki tud ott segíteni.

Kétszeres szerb bajnok a Fellegvárban

A “kincses város” nagyobbik csapata, a CFR ezzel szemben leigazolta az olasz Filippo Falcót. A 32 éves jobb oldali szélső legutóbb a Crvena Zvezda alkalmazásában állt, amelynek színeiben két-két szerb bajnokságot és Szerb KUpát nyert, de február közepén szerződést bontottak.

Falco a Lecce neveltje, de pályafutása során immár 11 különböző klubban fordult meg, amelyek közül a legismertebb a Bologna és a Cagliari, na meg a már említett Crvena Zvezda. A szélső eddig 39 meccsen négy gólt lőtt az olasz első és 162 találkozón 23 gólt a második osztályban, további 33 asszisztot is kiosztva. Szerbiában 25 bajnoki és 3 gól a mérlege.

Falco hiányposztra érkezett, hiszen jobb szélső támadó csak egy szerepel a keretben: a csapatkapitány, de már 38 éves Ciprian Deac.

fotók: https://www.facebook.com/FCUCluj / https://www.facebook.com/cfr1907