Erdély

Diószegi elárulta végre, amire mindenki kíváncsi: mennyit kap Orbántól?


A Sepsi elnöke azt is elmondta, mire költhetik ezt az összeget.

Amióta a Sepsi OSK feltűnt a román labdarúgás élvonalának égboltján, a román (sport)sajtót és (labdarúgó) közvéleményt mindig is érdekelte, milyen összegű támogatásban részesül a háromszéki egyesület a magyar kormány részéről. Nos, a DigiSport megkapta a választ, méghozzá a legilletékesebb személytől: Diószegi László klubelnöktől.

„Akadémiánkat Magyarország támogatja. Jelenleg egy millió eurót kapunk az akadémiára és a stadion üzemeltetésére”, ismerte el a Sepsi elnöke a DigiSportnak adott telefonos interjújában.

A klubelnök azt is hozzátette azonban, hogy csak az akadémia fenntartása évi 1,5 millió eurót emészt fel. „Szponzorokat kell találnunk, nem várhatjuk nyújtott kézzel, hogy a kormány pénzt küldjön”, fogalmazott a klubelnök.

Ugyan erről nem esett szó, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a 2021-ben átadott Sepsi Aréna építése 25 millió euróba került, és ennek az összegnek a jelentős része is Budapestről érkezett.

A beszélgetés során az is elhangzott, hogy Nicolae Paun várhatóan 6 hónap pihenő előtt áll, miután a Rapid ellen 1:0-ra megnyert mérkőzésen a csapat alapemberének elszakadtak a keresztszalagjai.

fotó: https://www.facebook.com/laszlo.dioszegi.7