Erdély

A hosszabbításban bukta el a kupadöntőt a Csíkszereda


A csíkiak 9 emberrel fejezték be a találkozót, amelynek a végén a kolozsváriak örülhettek.

Nem sikerült megnyernie rövid fennállása első trófeáját az FK Csíkszereda női labdarúgó csapatának, miután szombat délután, hosszabbításban 3:1-re kikapott a Kolozsvári U Olimpia együttestől a Román Kupa döntőjében.

A Bukarestben rendezett találkozónak a kolozsváriak voltak az esélyesei. Egyrészt, mert a második helyen zárták a bajnokságot, míg a Csíkszereda a 3. helyen végzett. Másrész az U lényegesen tapasztaltabb csapat, hiszen 12 idény után maradt le a bajnoki címről és a Román Kupát is 8-szor nyerte meg az elmúlt 13 évben.

Ennek megfelelően a 48. percben az Olimpia szerezte meg a vezetést Carmen Marcu révén. Sokáig vezettek is az kolozsváriak, a 80. percben azonban Balázs Csilla kiegyenlített.

Mivel több gól már nem esett, következett a hosszabbítás, ami nem kezdődött jól a székelyföldiek számára, hiszen a 95. percben Antal Anita megkapta második sárgáját. Az emberelőnybe került Olimpia pedig élt is a lehetőséggel, hiszen a 104. percben Marcu duplázott. A 112. percben aztán Bartalis Barbara is megkapta második sárgáját, egy percre rá pedig Mihaela Ciolacu eldöntötte a kupa sorsát.

Románia Kupa döntő
Kolozsvári U Olimpia – FK Csíkszereda 3–1
(1–1, 0–0)
Bukarest, Arcul de Triumf stadion
Vezette: Alina Peșu (Craiova), asszisztensek: Daniela Constantinescu (Craiova), Roxana Ivanov (Giurgiu)
Gólszerzők: Carmen Marcu (48. és 104.), Mihaela Ciolacu (113.), ill. Balázs Csilla (80.)
Sárga lap: Adina Giurgiu (90+1.),ill. Bartalis Barbara (63.), Mitri Rita (84.), Antal Anita (87.)
Kiállítva: Antal Anita (95.), Bartalis Barbara (112.)
U Olimpia: Samantha Blazek – Maria Stamate, Simona Sigheartău (Rebeca Neagu, 84.), Delaney Lindahl, Adina Giurgiu, Sonia Bumbar (Varo Helga, 120.), Mihaela Ciolacu, Mikhail Johnson, Ioana Bălăceanu (Daiana Oneț, 120.), Carmen Marcu, Carolina Țabur
Vezetőedző: Liviu Ivasuc
FK Csíkszereda: Böröcz Bettina (Balog Boglára, 56.) – Androniki Michalopoulou, Balázs Eszter (Bartalis Barbara, 34.), Haraszti Fanni, Balázs Csilla – Antal Anita, Herczeg Andrea, Orbán Aranka (Nyéki Anna, 106.), Szőke Eszter, Magyarics Zoé (Szentes Szabina, 90.), Fülöp Boglárka (Mitri Rita, 56.)
Vezetőedző: Kollár Péter
 
fotók: https://fkcsikszereda.ro/