Felvidék

Jedlička: A lehető legjobban felkészülünk az új idényre


A DAC kapusa bekerült a fiatal tehetségek álomcsapatába a Fortuna Ligában.

Ezt a csapatot a hivatalos meccsstatisztikák alapján hirdetik ki, és olyan játékosok kaphatnak benne helyet, akik az aktuális ciklusban a hazájuk U21-es válogatottjában is futballozhatnak. Martin Jedličkán kívül még Cesar Blackman és Danylo Beskorovainyi volt az, aki bekerült a legjobb tehetségek közé.

A cseh kapus az idény 27 bajnoki találkozójából 24-en őrizte a sárga-kékek kapuját, az Európa-liga selejtezőjében további négy, míg a Slovnaft Cup-ban hat mérkőzést abszolvált. Három bajnoki és egy kupatalálkozót leszámítva ő volt a DAC elsőszámú kapusa. "Egyrészt sajnálom Száraz Benjit, aki négy csodálatos összecsapáson védett és ezekből három alkalommal nem kapott gólt. Viszont a kapusok élete már csak ilyen. Örülök annak, hogy megkaptam a vezetőedző bizalmát és visszakerültem a kezdőcsapatba. Ilyen módon szeretnék segíteni a srácoknak és egyúttal a pályafutásomban is előre lépni" – nyilatkozta a nemrég befejeződött szezonról a klub honlapján Jedlička.

"Az én szemszögemből egy különös idényt zártunk, nem gondoltam volna, hogy ennyi edzőt fogyaszt el a csapat. De ilyen a futballélet és boldogok vagyunk, amiért Storck úr irányítja a szakmai munkát. A lehető legjobban felkészülünk az új idényre, hogy végre egy súlycsoportban lehessünk a Slovannal. Szerintem Bernd Storck egy fantasztikus edző. Általánosságban elmondható, hogy Szlovákiából és Csehországból is hiányoznak a német edzők, mert ők képesek továbbfejleszteni minket és új dolgokat mutatni. Sikeres pályafutás áll mögötte és boldogok vagyunk, hogy ő a mesterünk. A következő szezon ambíciói között szerepel egy kupa elhódítása és szeretnénk attraktív futballal szórakoztatni a hazai és a vendégszurkolókat is. Ami engem illet, meg akarom tartani a helyemet a kezdőcsapatban" – zárta a cseh U21-es válogatott futballista.

Fotó: facebook.com/fcdac