Felvidék

Két szerdahelyi játékos is ott van Rossi keretében


Kalmár Zsolt és Schäfer András is meghívót kapott a magyar válogatottba.

A 16-szoros válogatott Kalmár Zsolt alapembernek számít, míg Schäfer András abszolút újonc, eddig az U21-es keret tagja volt. Mint ismert, Vida Máté térdsérülés miatt több hónapra kiesett.

A magyar nemzeti tizenegy előbb szeptember 3-án a törökországi Sivasban, majd három nappal később a Puskás Arénában Oroszország ellen lép pályára a Nemzetek Ligájában.

„A csapattársak mondogatták, hogy ha sorozatosan jó teljesítményt nyújtok, akkor előbb-utóbb be fog hívni a kapitány. Azt azért nem gondoltam volna, hogy ez ilyen rövid időn belül történik meg. Nagyon boldog vagyok és egyben büszke is, és nagyon várom már az összetartást. A csapatnak is meg szeretném köszönni, mert ha nem teljesítettünk volna ilyen jól, akkor valószínűleg nem figyel fel rám a mester” – nyilatkozta nagy mosollyal a 21 éves Schäfer András a klub honlapján.

Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, nemcsak azért hívott be ennyi fiatal és új játékost a keretbe, mert mások nem voltak hadra foghatók, hanem azért, mert meggyőződése szerint pillanatnyilag ők a legjobb formában lévő magyar labdarúgók.

„Ha a következő hónapban őrzik azt formájukat és teljesítményüket, amelyben most játszanak, akkor a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőre is őket hívom meg a keretbe. Ezeknek a labdarúgóknak lehetőségük lesz ebben a közösen eltöltött kevés időben a bizonyításra, hogy méltók a meghívásra. Előbb a felkészülés során, majd ugyanezt megtehetik a két NL-meccsen is” - fejtette ki.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol), Tamás Krisztián (Budapest Honvéd)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (FC DAC 1904), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)
Csatárok: Babati Benjámin (ZTE), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség

Szőke Adrián: "Nagyon boldog vagyok, hogy bekerültem az A-válogatott... keretébe, egyáltalán nem számítottam erre a meghívóra. Úgy gondolom, hogy ez csupán megelőlegezett bizalom a szakmai stáb részéről, ami egyelőre nem az elért sikereimnek szól, hanem annak, hogy egy holland élvonalbeli klubban játszom. Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal.

Fotó: Facebook, Lelkes Ernő