Felvidék

Döntetlennel indította a szezont a HC DAC


A dunaszerdahelyi hölgyek nagy csatában szereztek egy pontot a Vágsellye ellen.

A dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat csütörtökön a vágsellyei Duslot fogadta a MOL Liga első fordulójában. A találkozót a hazaiak kezdték jobban és már 4-1-re is vezettek, de lassan belelendültek a vendégek is. A sellyeiek csupán egyszer tudtak vezetni az első 30 perc során. A félidő végén a sárga-kék lányoknál volt az előny, 12-11.

A szünet után egyre jobban belejött a Vágsellye és a végig jól védő Oguntoye Viktória eszén is egyre többször jártak túl, így 14-16-nál már két góllal vezettek. Juhos Kata vezetésével viszont nem hagyta magát a HC DAC és lassan újra magához vette az előnyt. Roppant kiegyenlített játékot láthattak a szigorú egészségügyi intézkedések ellenére kilátogató nézők, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett.

Két perccel a vége előtt 24-24-et mutatott az eredményjelző. Egy kihagyott vendég lehetőség után Debre Viktor, a szerdahelyiek edzője időt kért. Sajnos ez után nem sikerült gólt szerezniük Élő Beatrixéknak. Egy rossz passz után Monika Rajnohová bevetődve még összeszedte a labdát, majd Juhos Kata jutott lövésig, amely a kapufán csattant. A vendégek edzője 29:44-nél kért időt, tizenhat szekundum volt tehát még hátra.

Az utolsó 15 másodpercben viszont csak egy időntúli szabaddobást tudtak kiharcolni a sellyeiek, amit a hazaiak blokkoltak, így pontosztozkodással ért véget a találkozó.

MOL Liga, 1. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely-HK Slovan Duslo Šaľa 24-24 (12-11)

HC DAC Dunajská Streda vs HK Slovan Duslo Šaľa

1. kolo MOL ligy Get more Slovak Handball Federation: Web: http://www.slovakhandball.sk Like SHF: https://www.facebook.com/SlovakHandballFederation Insta SHF...

Fotó: facebook.com/hcdacofficial