Felvidék

Így győzött Aranyosmaróton a DAC


A dunaszerdahelyiek idegenben is folytatták remek sorozatukat.

Bár a hazai gárda a 24. percben vezetést szerzett, Kalmárék meg tudták fordítani az összecsapást és továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a Fortuna Ligát.

Bernd Strock (DAC): „Beigazolódott, amire számítottunk. Az Aranyosmarót odahaza nagyon veszélyes csapat benyomását keltette. Korábban a Slovant sikerült itthon két vállra fektetniük. Csak hosszú labdákkal engedtünk játszani őket. A bekapott gól előtt egy szerencsétlen helyzetben hibáztunk, de aztán átálltunk a 4-3-3-mas hadrendre, és megváltozott a játék képe. A tizenegyes előtt egyértelműen szabálytalankodtak Divkovićcsal szemben. A második félidőben már mi domináltunk, és megérdemelten szereztük meg a vezetést. Szerencsénk is volt azonban, amikor a kapunk felső lécéről kipattant a labda. A második játékrészben mutatott teljesítményünk miatt megérdemelt a győzelmünk. Davis kiválása miatt kényszerültünk az átszervezésre. A három védős rendszer sem volt rossz, de nem is a legjobb. A lényeg, hogy a fiúk jól oldották meg a feladatot, és nyertünk.”

FC ViOn Zlaté Moravce - DAC 1904 1:2 (1:1)

Fortuna liga 2020/2021 dac1904.sk #hajráDAC #HatártalanSzenvedély

Fortuna Liga, 5. forduló:

FC ViOn Zlaté Moravce-FC DAC 1904 1-2 (0-0)
Aranyosmarót, 1 903 néző, v.: Kružliak (Pozor, Ferenc)
Gólszerzők: Hrnčár (24.) ill. Kalmár (36.) - büntetőből, Divković (85.)
Sárga lap: Čonka (14.), Grozdanovski (81.), Balaj (82.), Moško (91.) ill. Balić (25.), Malý (61.), Jedlička (90.)

ViOn: Chovan - Čögley, Menich, Moško, Čonka - Hrnčár, Grozdanovski, Duga, Kovaľ (Kyziridis 77.) - Ďubek, Balaj
DAC: Jedlička - Malý, Müller, Kružliak - Blackman, Friede, Schäfer, Balić, Divković (Njie 88.) - Ramirez (Andzouana 72.), Kalmár

Fotó: facebook.com/fcdac