Felvidék

Hornyákék az NB I élén


A Puskás Akadémia 3-0-ra nyert a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott és pénteken pótolt mérkőzésén.

Második sikerének köszönhetően a köbölkúti Hornyák Zsolt edzette csapat a mezőnyben egyedüliként százszázalékos, ezzel a tabella élére állt és még van egy elmaradt mérkőzése.

OTP Bank Liga, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)
Kisvárda, 2250 néző, v.: Bogár
Gólszerzők: Plsek (30., 11-esből), Komáromi (72.) Nagy Zs. (88.)
Sárga lap: Datkovic (42.), Hej (63.), Cukalasz (75.), illetve Radics (33.)

Kisvárda: Dombó - Hej, Datkovic, Ene, Baranyai - Lucas, Simovic (Zlicic, 63.) - Navratil (Bumba, 65.), Cukalasz, Camaj (Horváth Z., 79.) - Viana
Puskás: Auerbach - Radics, Spandler, Hadzsiev, Deutsch - Szolnoki, Plsek - Komáromi (Tamás, 85.), Kiss T. (Sipos, 90.), Nagy Zs. - Corbu (Weslen, 71.)

A felcsúti keretből még mindig többen küzdenek a fertőzéssel, így Hornyák Zsoltnak továbbra is nélkülöznie kell néhány meghatározó játékosát. A találkozón a hazaiak előtt adódott az első nagy lehetőség, de az élvonalban múlt héten debütáló, mindössze 17 esztendős Auerbach Martin óriási bravúrral hárította a saját védőjéről megpattanó labdát.

A folytatásban ugyan a Kisvárda birtokolta többet a labdát, de vendégek játékában több volt a veszély, és az NB I-ben ugyancsak az Újpest legyőzése alkalmával debütált - a lila-fehérek ellen gólt is szerző - 18 éves Komáromi György egy rendkívül rutinos megoldással büntetőt harcolt ki, amelyet az előző fordulóban is biztos ítéletvégrehajtónak bizonyult Jakub Plsek értékesített.

A fordulást követően is a Kisvárda irányította a játékot és a 62. percben kis híján egyenlített, de Viana akrobatikus mozdulattal előtt labdája a kapufán csattant. Az első félidőhöz hasonlóan most is támadott a hazai csapat, ám újra a felcsútiak találtak be, egy gyönyörű támadást a fiatal Komáromi fejezett be higgadtan. A végeredményt a 88. percben Nagy Zsolt állította be.

Kisvárda Master Good - Puskás Akadémia FC | 0-3 | (0-1) | OTP Bank Liga | 2. forduló | MLSZTV

2020.09.04. OTP Bank Liga, 2. forduló Kisvárda Master Good - Puskás Akadémia FC | 0-3 | (0-1) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit...

Fotó: facebook.com/PFLAhu