Felvidék

Két góllal mutatkozott be csapatában a szerdahelyi csatár


A Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában, a Budaörs ellen lépett pályára első ízben Várhidi Péter irányításával a Kaposvár.

A játéknap előtt a tabella hetedik helyét elfoglaló Budaörs SC ellen a héten igazolt Gál Mátyás, illetve a dunaszerdahelyi születésű, de immár magyar állampolgár Szarka Ákos is kezdőként kapott lehetőséget Várhidi Pétertől.

A korábban a DAC-ban, a Slovanban, a Diósgyőrben és Gyirmóton is futballozó csatár kétszer is beköszönt a Tatabányán rendezett mérkőzésen, amelyen 58 percet töltött a pályán. A Dél-Koreából hazatérő támadó két gólja mellett Balázs  Zsolt is betalált, így a Rákóczi első sikerét aratta az idei szezonban. A zöld-fehérek e mellett öt döntetlent és két vereséget jegyeztek eddig így a 16. helyen állnak az NB II-ben.

Merkantil Bank Liga, 8. forduló:

Budaörs SC–Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–2)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 150 néző. V.: Molnár A. (Bertalan, Vörös)
Gólszerzők: Szarka (7., 50.), Balázs Zs. (35.)
Sárga lap: Gyurácz (24.), illetve Hadaró (22.)

Budaörs: Kovács P. – Marques-Airosa, Fényes, Gyurácz (Halmai, a szünetben), Zeke – Sajbán Miklós, Molnár Cs., Petneházi, Nyári – Pethő (Molnár T., 58.), Horváth R. (Kékesi, a szünetben)
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Szabó A., Hadaró – Gál – Szabó B. (Földi, 89.), Szakály A., Balázs Zs., Andric (Nagy J., 79.) – Szarka (Ur, 58.)

Fotó: facebook.com/kaposvarirakoczifc