Felvidék

Naszvad legyőzte a szerdahelyieket a rangadón


A női kézilabda I. liga keddi mérkőzésén a hazai naszvadiak legyőzték a HC DAC tartalékjait.

A magyar csapatok rangadóját a házigazda Naszvad kezdte jobban, 3-0-ra és 4-1-re is vezettek Kládek Beaék. Ezek után viszont feljavult a vendégek játéka és Pénzes Mónika góljaival előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a szerdahelyiek. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a Vlahy Jenő Sportcsarnokba kilátogatók. A félidőben a hazaiak megérdemelten 10-8-ra vezettek.

A második félidőt is a naszvadiak kezdték jobban és a 35. percben már 15-10-re vezettek Kóša Nikiék. A vendégek fiatal csapata ezt követően már nem tudott felzárkózni, de végig küzdöttek, a hazaiak viszont okos játékkal nem engedték, hogy a Dunaszerdahely vérszemet kapjon. A végeredmény 29-24 lett. Naszvad Nagysurány után a második mérkőzésén a MOL Ligában szereplő DAC második csapatát is legyőzte. 

Női kézilabda 1. liga:

Ferplast Naszvad-HC DAC "B" 29-24 (10-8)
Vlahy Jenő Sportcsarnok, 50 néző, v.: Novák, Zubo

Naszvadi gólszerzők: Rudy Brigitta 1, Kládek Bea 3, Kóša Nikolett 9, Ryšavá Vanesa 2, Csontos Lilla 2, Kálmán Kata 2, Kender Evelin 2, Zachar Karin 2, Molnár Bori 1, Haris Edina 5
Dunaszerdahelyi gólszerzők: Pénzes Mónika 10, Androvics Dóra 2, Posvancz Rebeka 1, Mészáros Réka 3, Simonics Zsóka 1, Ollé Anna 2, Jagodič Melani 5

„Tudtuk, hogy Naszvadon nehéz mérkőzés vár ránk. Az első félidőben kicsit félősek voltunk főleg támadásban, és kaptunk néhány felesleges gólt egyszerű hibák után. A második játékrésszel azonban nagyon elégedett vagyok. Annak ellenére, hogy vesztettünk, nem tudnám azt mondani, hogy mi voltunk a gyengébb csapat. Az ilyen mérkőzések nagyon fontosak az ifjúsági korosztályú játékosok számára. A mai teljesítményük alapján büszke vagyok a lányokra, és már most várom a visszavágót” - olvasható a sárga-kékek weboldalán a csapat edzőjének, Prikler Szilviának az értékelése.

A hazaiak részéről Kender Evelin értékelte portálunknak a mérkőzést: "A helyzeteink az egész mérkőzés során megvoltak, de sokszor, főleg az első félidőben nem sikerült kihasználnunk azokat. A védekezésünkön van még mit javítani, ott többször is hibákat vétettünk. A nézők szempontjából egy élvezetes, szoros mérkőzés volt, amin mind a két csapat az elejétől a végéig küzdött. Örülök, hogy sikerült újra nyernünk."

Security Check Required

(null)

Fotó: felvidéksport.hu