Felvidék

Nagy csatában győztek a naszvadiak


Naszvad/Ímely női kézilabdacsapata hazai pályán tudott győzni az 1. liga 5. fordulójában.

Bár az első gólt Haris Edina lőtte, a meccset a vendégek kezdték jobban. Stomfa bő tíz perc után 3-7-re vezetett. A naszvadiak viszont jó csapatteljesítménnyel fokozatosan kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A félidőt Rudy Brigitta gólja zárta le, ezzel a Ferplastnál volt az előny.

A szünet után Kóša Nikolett vezérletével lassan növelték a különbséget a hazaiak, de a vendégek újra magukhoz tértek és 19-20-nál ismét vezettek. Ezt követően újra keményebbé vált a naszvadi/ímelyi védelem és támadásban is jöttek a gólok. 25-21 után a stomfaiak még szépítettek az eredményen, de a hazai győzelem ekkor már nem forgott veszélyben.

A mérkőzés után, a Ferplast edzője, Miškovič György elmondta, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számítottak, hiszen a Tatran évek óta az 1. liga legjobb csapatai közé tartozik. "10-15 percig a Stomfa irányította a mérkőzést, ez után viszont rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a vendégekre és meg tudtuk fordítani az állást. A második félidőben mi kezdtünk nagyon jól, de ez után behozták a hátrányukat. Itt a közönségnek is köszönhetően összeszedte magát a csapat mind védekezésben, mind támadásban és nyertünk. Ez volt a második nagyon jó meccsünk a szezonban, ha múlt héten is így ment volna a lányoknak, akkor Szereden is nyerhettünk volna. De mindenkinek van egy-egy gyenge napja, reméljük mi ezen már túl vagyunk. Örülünk a sikernek a bajnokság egyik élcsapata ellen" – értékelt Miškovič.

Női kézilabda 1. liga:

Ferplast Naszvad/Ímely-HC Tatran Stupava 25-23 (14-13)
Vlahy Jenő Sportcsarnok, 60 néző, v.: Zubo, Novák

Hazai gólszerzők: Rudy Brigitta 1, Kládek Bea 1, Kóša Nikolett 6, Ryšavá Vanesa 4, Simonics Ulrika 1, Csontos Lilla 3, Kender Evelin 2,  Zachar Karin 3, Haris Edina 4

Fotó: felvideksport.hu