Felvidék

Cseresorával is könnyedén győzött a DAC


A dunaszerdahelyiek sikerrel vették a Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) 2. fordulóját Pöstyénben.

A csallóköziek esélyeshez méltón kezdtek az ötödik ligás ellenfelük otthonában. A csapatkapitányi karszalagot viselő Fábry lábbal, az új igazolás Nicolaescu fejjel veszélyeztetett. A 13. percben Njie ugratta ki Nebylát, aki nem hibázta el ziccerét és 16 méterről a kapuba lőtt, 0-1.

Hat perccel később nőtt a DAC előnye, Fábry nagy gólt lőtt bő húsz méterről. Ezt a találatot Kalmár Zsolt vagy Eric Ramirez is megirigyelhette volna, 0-2.

Ezt követően is sorra jöttek a helyzetek, Nicolaescunak nem akart összejönni a gól, hatalmas ziccerben a kapusba lőtt, majd egy nagyon veszélyes fejese is volt, de átemeléssel is próbálkozott. Nebyla meglőhette volna második gólját is, pontosabban fejelhetett volna egyet közvetlen közelről, de Budka jól védett.

Még az első félidő vége előtt Fábry-Nicolaescu-Andzouana volt a labda útja, utóbbi teljesen üresen érkezett középen és laposan a kapuba lőtt, 0-3.

A szünet után a hazaiak is lőttek egy gólt. Kusý lövése kipattant a felső lécről, a labdát pedig Braniša lőtte a hálóba, de lesen volt. Pár másodpercre örült a hazai publikum, de a játékvezetők nem adták meg a találatot.

Az új szerdahelyi igazolásnak is összejött a gól szűk egy óra után. Egy védőről pattant Nicolaescuhoz a labda, majd kényszerítőzött Friedevel, a visszakapott játékszert pedig szépen lőtte a kapuba, 0-4. A pöstyéniek ez után lecserélték rutinus kapusukat és egy fiatal tehetségnek adtak lehetőségek. Červenka pedig egy szép védéssel mutatkozott be.

Pár perccel később Njiehez pattant a labda a tizenhatoson belül, aki a kapuba továbbította azt, 0-5.

A 75. minutumban a két csere, Švec és Veselovský hozta össze a hatodikat. Utóbbi volt a gólszerző, 0-6.

A hajrában még a fiatal panamai Mendez is betalált éles szögből. A balhátvéd végig aktívan és jól játszott, megérdemelte a gólt, 0-7.

A papírformának megfelelően simán győzött a Dunaszerdahely még úgy is, hogy alapcsapatából nem sokan léptek pályára szerdán. A DAC a kupa harmadik fordulójában Vágpattára (Pata) látogat. A mérkőzés időpontja egyelőre nem ismert.

 

Slovnaft Cup, 2. forduló:

PFK Piešťany-FC DAC 1904 0-7 (0-3)
Pöstyén, v.: Dohál (Vorel, Jánošík)
Gólszerzők: Nebyla (13.), Fábry (19.), Andzouana (37.), Nicolaescu (59.), Njie (62.), Veselovský (75.), Mendez (83.)

Pöstyén: Budka (Červenka 60.) - Glos (Némethy 60.), Hutár, Modrovič, Sedláček - Grík, Štefanka - Klasovitý (Kováčik 79.), Kusý, Korec (Majtényi 66.) - Braniša (Doktor 79.)
DAC: Száraz - Sommer, Malý, Beskorovainyi, Mendez - Friede (Švec 66.), Njie, Fábry (Bednár 46.) - Andzouana, Nicolaescu, Nebyla (Veselovský 66.)

Fotó: facebook.com/fcdac