Felvidék

Pozsonyi ellenfél várhat a DAC-ra a kupában


A szerdahelyiek még csak szerdán játszották a második fordulós meccsüket, de már azt is tudják ki várhat rájuk a negyedik körben.

Az Európa-ligás kötelezettségei miatt a DAC csak szerdán kapcsolódott be a szlovák kupasorozat (Slovnaft Cup 2020/21) 52. kiírásába. A Pöstyén elleni idegenbeli mérkőzésüket gond nélkül abszolválták a 2. fordulóban, a 7-0-ás győzelmet követően a sárga-kékek magabiztosan jutottak a 3. körbe.

Itt az IV. ligás FC Vágpatta (Pata) csapatával találkoznak. A mérkőzés időpontja egyelőre még nem végleges, az előzetes tervek szerint az októberi válogatott találkozók utáni héten kellene lejátszani (a SZLSZ honlapján hibás információ olvasható arról, hogy az összecsapás 2020. október 7-én lesz). A 3. forduló teljes programjából további egy meccs hiányzik még, amelyen a Kvassó (Kvašov) a pozsonyi Slovant látja vendégül.

A szlovák futball Dicsőségcsarnokában csütörtökön már a 4. forduló sorsolását is megtartották, amely alapján a Vágpatta-DAC találkozó győztesére az FC Ligetfalu (Petržalka) vár. A szerdahelyi továbbjutás esetén a második vonal jelenlegi kilencedik helyezettje élvezhetné a hazai pálya előnyét, írja a dac1904.sk.

 A Slovnaft Cup 4. fordulójának párosításai:

FC Košice – FK Pohronie
MŠK Slavoj Spišská Belá – MŠK Tesla Stropkov
FK Dubnica – MFK Ružomberok
MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC Spartak Trnava
MŠK Spišské Podhradie – AS Trenčín
OŠK Bešeňová – KFC Komárno
ŠK Belá – MŠK Žilina
1. MFK Kežmarok – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble
TJ Rovinka – MFK Zemplín Michalovce
OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom – FC Rohožník
FC Slovan Galanta – Slavia TU Košice
FC ŠTK 1914 Šamorín – FK Železiarne Podbrezová
FC Petržalka – FC Pata / FC DAC 1904
TJD Príbelce – TJ Spartak Kvašov / ŠK Slovan Bratislava
MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Skalica
ŠK Sásová – ŠKF Sereď

Fotó: facebook.com/fcdac