Felvidék

Felvidéki gólpassz is kellett a Budafok sikeréhez


A Budafoki MTE a hajrában szerzett góllal 2-1-re győzött a hozzá hasonlóan újonc MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A harmadik percben Skribek Alen remek kapáslövésével szerzett vezetést a vendégcsapat, amely a kiváló iramú folytatásban kontroll alatt tartotta a némi mezőnyfölényhez jutó, de kevés és akkor sem túl veszélyes helyzetet kialakító MTK-t. A szünet előtti hajrában az addig kontrára építő Budafok izgalmas pillanatokat okozott Mijatovic kapuja előtt, de az eredmény nem változott. A küzdelmes játékrészben mindkét oldalon akadt vérző sérülés, ami után Nagy Zsombor és Huszti András is turbánnal a fején futballozott.

A második felvonásban az MTK nagy erőket mozgósított, ennek köszönhetően egyre inkább beszorította a Budafokot, majd a 73. percben a csereember, Miovski fordulásból leadott kapáslövésével egyenlített. Támadásban maradt az MTK, a hajrában pedig - Huszti második sárgáját követően - emberelőnybe is került. A 88. percben a felvidéki Medgyes Sinan szerzett labdát, majd indult meg a hazaiak kapuja felé. Végül a balhátvéd Ihring-Farkashoz passzolt, aki megszerezte a budafokiak győztes gólját. A 94. percben pályára lépett a korábban DAC-ban is megforduló Mervó Bence is.

Az MTK így már négy forduló óta nyeretlen, legutóbbi három találkozóját elveszítette. A Budafok három fordulót követően nyert ismét a bajnokságban, és élvonalbeli története során először győzött vendégként.

Security Check Required

(null)

OTP Bank Liga, 6. forduló:

MTK Budapest–Budafoki MTE 1-2 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1573 néző. Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: Miovski (73.), illetve Skribek (3.), Ihrig-Farkas (88.)
Sárga lap: Nagy Zs. (12.), Kata (17.), Herrera (53.), Schön (64.), Miovski (79.) illetve Oláh (10.), Szabó (13.), Huszti (40., 81.)
Piros lap: Huszti (81.)

MTK: Mijatovic - Ikenne-King (Balázs B., 61.), Nagy Zs., Ferreira, Herrera - Kata, Mezei Sz. (Kanta, 86.), Palincsár (Lencse, a szünetben) - Gera, Bíró B. (Miovski, 61.), Schön
Budafok: Póser - Huszti A., Romic, Vaszicsku, Medgyes - Micsinai, Oláh - Skribek (Ihrig-Farkas, 70.), Kulcsár K. (Lőrinczy, 70.), Szabó M. (Margitics, 84.) - Kovács D. (Mervó, 94.)

Fotó: facebook.com/BudafokiMTE